Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Magyarország kúl

Digitálisan felújították a Vízipók-csodapókot, tavasszal tűzik műsorra a mozik

Felújították a nagy sikerű Vízipók-csodapók című, egész estés rajzfilmet, viszont csak márciusban, a víz világnapján mutatják be.

Március 22-én, a víz világnapján mutatják be a digitálisan felújított Vízipók-csodapók című, egész estés rajzfilmet, amelynek vetítéseihez számos ismeretterjesztő program is kapcsolódik majd.

„Bálint Ágnes, a televízió egyik szerkesztője javasolta 43 évvel ezelőtt, hogy készüljön egy rajzfilmsorozat a Pannónia Filmstúdióban. Az első epizódot megmutatták egy német forgalmazónak, aki azt mondta, hogy ezekkel a csúnya kis állatokkal nem szabad egy sorozatot készíteni, mert nem lesz sikeres” – idézte fel a kezdeteteket Mikulás Ferenc, a Kecskemétfilm Kft. ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

A kecskeméti filmstúdió átvállalta a gyártást, és az első két sorozat után olyan sikert tapasztaltak, hogy javasolták, készüljön belőle egy egész estést rajzjátékfilm is. Ezt több mint egymillióan látták a mozikban, valamint 45 ország vásárolta meg a forgalmazási jogokat.

„Az egész estés film után megcsináltuk a harmadik évadot is, úgyhogy azt lehet mondani, hogy a gyerekek fogékonyak voltak ezekre a csúnya élőlényekre, mert rájöttek, hogy a belső tulajdonságaik révén válnak szimpatikussá” – fűzte hozzá.

Ez is érdekelhet Megnézem

A film digitális felújítása több mint fél éven át tartott, kockánként távolították el az egyenetlenségeket, festékhibákat, és a színeket is felfrissítették. „A felújítás után szebb lett a film, mint eredeti formájában” – emelte ki a producer.

Mikulás Ferenc hangsúlyozta, hogy a film amellett, hogy szórakoztat, és a barátság fontos pillanatairól is szól, nagyon sok hasznos információt eljuttat a gyerekekhez az élővíz védelmével kapcsolatban is. Ezért a Vízipók-csodapók tavaszi bemutatójához kapcsolódva számos ismeretterjesztő előadással és programmal várják majd a gyerekeket.

MTI

Címlap

top