Magyarország kúl

Ha te vagy a Seftes vagy a Nő, besegíthetsz a Viszkisnek

Kártyajáték hőse lett a Viszkis. Ambrus Attila először hallani sem akart a dologról.

Egy csíkszeredai készített kártyajátékot Ambrus Attiláról. A Viszkis – A haramiák játéka összetett társasjáték, amelyet három-hét ember játszhat, és a győztese az, akinek a vé­gén a legtöbb pénze van – írja a Bors.

Nyilván a »banki tevékenységem« a játék fő csapásiránya, de összességében egy szórakoztató, többfordulós, pörgős kártyajátékról van szó, komplex, de egyáltalán nem bonyolult szabályokkal” – nyilatkozta a lapnak Ambrus Attila. A játék fejlesztője, Ágoston György elmondta, hogy Ambrus először hallani sem akart arról, hogy kártyajátékhoz adja a nevét, mivel évtizedekkel ezelőtt rengeteg pénzt vesztett kártyán. Úgy viszont már jobban tetszett neki az ötlet, hogy megtudta, egy társasjátékról van szó.

A játékban minden játékos 14 karakter közül húzhat egyet, ezek között van Seftes, Nő, Ördög, Spicli, Melós, és eldöntheti, hogy a Viszkisnek vagy a Nyomozónak segít. A végén az nyer, aki a pénzkártyákból a legnagyobb összeget gyűjti össze.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top