Magyarország kúl

Csapás 1993-ból: Elektor Kalandor és Super Mario

A Super Mario jelmezbe öltözött Dévényi Tibi bácsi vezette Elektor Kalandor című műsor azokból az időkből való, amikor a PS és az X-Box még a kanyarban sem volt. A gyerekek vágyálmaiban szereplő Nintendo még űrtechnológiának számított itthon, otthonról pedig a „fax szisztémáján” lehetett irányítani, ahogy azt Dévényi mondta.

A piros sapkás, kantáros nadrágos bajszos figura, név szerint Super Mario egyik épületről a másikra ugrált, majd a mélybe zuhant, ha a játékos nem volt elég ügyes a nyomógombos telefon 4-6-os gombjainak (balra, jobbra irányok) nyomogatásakor. A menőségek menőségének számított, hogy a tévé  képernyőjén láttuk azt, ahogy a játékosok otthonról szupernintendóztak.

Az Elektor Kalandort akkor is néztük, ha nem tudtunk játszani. Álmodoztunk róla, hogy egyszer mi is bekerülünk a játékba, és eljutunk EuroDisney-be, vagy nyerünk egy Hungaroton kazettát, esetleg egy családi ebédet a Bajor Sarok Sörözőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top