Meghitt percek

Retró karácsonyfa – így díszítettük az átkosban!

30-40 éve mindenkinek ugyanúgy nézett ki a karácsonyfája.

Gyerekkorunkban  minden családban  szinte ugyanazok a díszek kerültek elő karácsonykor, így, ha szomszédolni mentünk, jóformán ugyanazt a fenyőfát láthattuk, mint amit otthon.

A könnyen törő piros, arany, ezüst, kék és rózsaszín üveggömbdíszek száma karácsonyról  karácsonyra fogyatkozott. Kettő-három dísz törvényszerűen a földön landolt, és ripityára tört – persze, mindig a legszebbek.

Az elmaradhatatlan égősort mindig gondosan tettük el, így karácsonykor nem kellett az összegabalyodó zsinórral vesződni. Ha a csíptetős fényfüzérből egy kiégett, az egész égősor kialudt, így meg kellett keresni, majd kicserélni a rossz égőt, hogy újra fényárban úszhasson a fa.

A babarózsaszín, a mentazöld és a tört fehér színű habcsókok, valamint a karácsonyfára akasztható üreges csokoládéfigurák is helyet kaptak a legtöbb fenyőfán. A piros kalapos gomba, a csengő, a toboz és a szív formájú csokidíszek rendszerint éveken keresztül megmaradtak. Neked vannak még retró  karácsonyfadíszeid?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top