nlc.hu
Meghitt percek

Karácsonyi ajándékozási szokások vs. koronavíris-járvány

Végleg megváltozhatnak a karácsonyi ajándékozási szokásaink – ennek is betett a Covid

A karácsonyok sem lesznek többé olyanok, mint a járvány előtt...

Végleg megváltozhatnak a karácsonyi ajándékozási szokások – derült ki az Intrum felméréséből. Az európaiak több mint harmada, míg a magyaroknak majdnem a harmada gondolja, hogy a karácsonyok nem lesznek többé olyanok, mint a koronavírus-járvány előtt. A karácsony előtti költekezést sokan teherként élték meg korábban is, és most úgy tűnik, hogy a családok jelentős része nem is fog annyit fizetni az ajándékokért, mint eddig.

A kiadások visszafogása nem függ össze a válsággal, a visszajelzések alapján az európai fogyasztók több mint 35 százalékát eleve zavarja a túlzásba vitt fogyasztás. A legfőbb ok a fenntarthatóság felértékelődése lehet, a kontinensen ugyanis 52 százalék már nem vásárol környezetkárosító cégektől. Több államban csaknem a lakosság fele a karácsony elüzletiesedését sem nézi jó szemmel.

covid

Covid-karácsony (Fotó: illusztráció, iStock)

Magyarország a hitelfelvétel elutasításában vezet, csupán 7 százalék venne kölcsönből ajándékot, ami alig fele az európai átlagnak. 

(MTI)

Hangolódj a karácsonyra az nlc-vel!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top