nlc.hu
Meghitt percek

Karácsony ház és karácsony múzeum

Egész évben karácsony és Monarchia körhinta – 2 különleges hely Magyarországon

Két olyan helyszínt is mutatunk Budapesttől nem messze, ahol nem szokványos módon hangolódhatsz a karácsonyra.

Az ünnepeket megelőző hetekben fokozatosan karácsonyi díszbe öltözik körülöttünk a világ, az utcáktól kezdve, az üzleteken, az otthonunkig, és persze megnyitnak a karácsonyi vásárok is. Van azonban két olyan helyszín Magyarországon, ahol még magával ragadóbb az ünnepi hangulat. Ha imádod a karácsonyt, ezekre a helyekre mindenképp érdemes ellátogatnod az adventi időszakban.

Hubay-ház – Karácsonyi Szalon (Szentendre)

2010-ben nyitotta meg kapuit a Szentendre főutcáján található Hubay-házban a Karácsonyi Szalon, vagy ahogy a leggyakrabban emlegetik, a karácsony múzeum. Különlegessége, hogy itt mindig karácsony van, hiszen a kiállítás és üzlet nemcsak az ünnepi időszakban, hanem egész évben nyitva tart.

 Hubay Ház, Karácsonyi Szalon

A Hubay Ház – Karácsonyi Szalon (Fotó: Horváth Dávid)

A ház büszkesége a több mint 5000 darabból álló karácsonyi gyűjtemény, melyben megtalálható a boldog békeidők díszeitől kezdve a gyermekkorunk karácsonyairól ismerős üveggömbökön át a világ legkülönbözőbb országaiból érkezett holmikig mindenféle ünnepi dekoráció, valamint képeslap. A kollekcióban egy igazán elegáns és varázslatos hangulatú tárlaton gyönyörködhetünk.

A szalon másik felében pedig hazánk egyik legsokoldalúbb árukészletével rendelkező karácsonyi boltja üzemel, ahol a klasszikus angyalkáktól és Diótörőktől kezdve a legmodernebb, legmerészebb kuriózumokig mindenféle stílusú dekorációt beszerezhetünk.

„Arra törekedtem, hogy a mi európaiságunkat, a mi ízlésünket fejezze ki az üzlet, számomra van egy ilyen felelős funkciója is az általunk megalkotott mikrovilágnak. Szeretnénk megőrizni gyermekkorunk varázslatos klasszikus, hagyományos karácsonyának hangulatát – mi, magyarok a német tradíciókat vettük át, de hozzákapcsoljuk az újabb irányzatokat is”nyilatkozta korábban az nlc-nek a Karácsonyi Szalon alapítója, Hubay Éva.

Cím: Szentendre, Bercsényi u. 1. 

Nyitva: minden nap 10:00-17:45 

A belépés ingyenes!

Karácsonyház (Gödöllő)

Idén novemberben immár 23. alkalommal nyitotta meg kapuit a Karácsonyház, méghozzá műemléki környezetben, a Gödöllői Királyi Kastéllyal szemben, a Várkapitányi lak épületében. A helyszín pazar ünnepi mesevilággal várja a látogatókat, melynek ékessége az antik hangulatú Monarchia körhinta. Az adventi hétvégéken tematikus programokat tartanak, melyek a gyerekek, illetve a felnőttek számára egyaránt izgalmasak, de idén is számítani lehet a Mikulás, valamint a Grincs felbukkanására is.

A gödöllői Karácsonyház

A gödöllői Karácsonyház (Fotó: Facebook/Karácsonyház)

A vásáron a bőség zavarában válogathatunk a sok ezernyi karácsonyi dísz és csecsebecse közül. És persze a vásári finomságokat, így a sült gesztenyét, a házi rétest, de mézeskalácsos habos kávét és persze forralt bort vagy puncsot sem érdemes kihagyni.

Cím: Gödöllő,  Szabadság út 2.

Nyitva december 24.-ig: hétfő – szombat 09:00-18:00
vasárnap 09:00-17:00 

A belépés ingyenes!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top