nlc.hu
Meghitt percek

Egy hajléktalan szállón élő család karácsonya

Szívszaggató: azon aggódik a kilakoltatott és hajléktalanná vált család 8 éves kisfia, hogyan talál majd rá a Mikulás

Fél, hogy az átmeneti szállón nem jut majd el hozzá a karácsonyi ajándéka.
szeretet

„Hogyan talál meg a Mikulás, ha hajléktalanok vagyunk?” – tette fel a kérdést az édesanyjának a 8 éves Marcel, miután kilakoltatta őket a főbérlő abból a cardiffi lakásból, ahol eddig éltek, mivel eladta az ingatlant. Marcelnek és özvegy édesanyjának, Sarah-nak egy hajléktalanszállóra kellett költöznie hetekkel karácsony előtt. A tanulási nehézségekkel küzdő gyerek nem érti, hogy most miért nincs saját szobájuk. Ekkor fogalmazta meg a torokszorító gondolatait. 

Ezt egyetlen gyereknek sem lenne szabad kimondania. Nem szabadna aggódnia amiatt, hogy kap-e ajándékot karácsonyra vagy sem” – mondta az édesanyja a BBC riportjában.

Marcel jelenleg nagyon magányosnak érzi magát, még háziállatot sem tarthat az átmeneti szálláson.

A riport szerint a walesi Cardiffban szerint jelenleg 1700 családnak lenne szüksége ideiglenes otthonra. A hatóságnak eddig 202 háztartást kellett elhelyeznie szálláson. A statisztikák eközben arra a szomorú helyzetre világítottak rá, hogy milyen sokan töltik a karácsonyt és a telet megfelelő otthon nélkül. A múlt hónapban közzétett adatok szerint csak Angliában mintegy 139 ezer gyerek él jelenleg állandó otthon nélkül.

(via)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top