A szerkesztők kedvenc cikkei

nlc | 2013. Március 10.
Melyek a közelmúlt legjobb NLCafé-cikkei? Szubjektív listánk következik – mi ezekre az anyagokra emlékszünk vissza a legszívesebben.
A szerkesztők kedvenc cikkei

Magyar feleséget akar a világ!

„Hihetetlen, hogy miközben a magyar férfiak jó része egyáltalán nem akar házasodni, a világ tele van olyanokkal, akik viszont kimondottan magyar feleséget akarnak. Az már kevésbé örömteli,
hogy milyen sztereotip elképzelések alapján. De ebből a cikkből legalább kiderül, hogy milyennek látnak minket, magyar nőket a világ másik feléről. Ki gondolta volna, hogy mi vagyunk az »ideális háziasszonyok«?”
Kempf Zita, szenior szerkesztő

Jockey-lak belülről

„Amikor a nővérem egyik barátja hazaérkezett Dallasból, egy vacsora során faggatni kezdtem: mégis mit látott, miket nézett meg. Az ismerősöm pedig azonnal megkezdte többórás élménybeszámolóját a Dallas sorozatból jól ismert Southfork ranchről. Nem volt kérdés számomra, hogy történeteit az olvasókkal is megosztom, és már másnap elkezdtem írni a cikket. A magyar sajtótermékek közül először a Nők Lapja Café mutatott képeket a sorozat kultikus helyszínéről, Bobby képzeletbeli hálószobájáról, és azt is kiderítettük, melyik konyhai eszközből adtak el a legtöbbet a szupermarketek, amíg futott a sorozat.”
Balázs Enikő, rovatvezető

Pasiszótár

„Az első számú kedvencem a Pasiszótár, melynek hímnemű szerzője, Valmont, férfiak száját elhagyó  mondatokat dekódol a fájó igazság nyelvére. A sorok felérnek egy kiadós fejmosással, a cinikus, provokatív mondatok ugyanis komoly hatással vannak a szunnyadó női önbecsülésre, ezt üzenik: Ébredj már fel végre! Ez a pali hülyének néz! Kihasznál! Nem vagy elég fontos neki… Egy-egy »fordítás« annyira betalál, hogy az ember dühbe gurul, ideges lesz, mert magára ismer. Engem például ez az üzenet sokkolt: »Te olyan feleségnek való típus vagy!«”
Czvitkovits Judit, rovatvezető

Konyhai bakik

„Mivel mi magunk is sokat bénáskodtunk (na jó, bénáskodunk) a konyhában, igazi élvezet volt olvasni, hogy mások még nagyobb bakikat követnek el nálunk (vagy legalább akkorákat).
De a történetek még hagyján, az igazi örömet a képek okozták. Ha nem születik ez a cikk, tán sosem látok szénné égett melegszendvicset…”
Kemp Zita szenior szerkesztő

Születés

„Bár lassan tíz éve dolgozom sztármagazinok szerkesztőjeként, vezetőjeként, nagyon is szeretek más témában cikket írni. Különösen kedves volt számomra, amikor arról számolhattam be, hogy a kazincbarcikai szülészet vezeti Az Év Szülészete versenyt. Persze hazabeszélek, hiszen én magam is ebben a kórházban születtem, azon az osztályon, amelyet sokáig a bezárás fenyegetett. Cikkünkben bemutattunk egy igazi bababarát szülészetet, elmagyaráztuk, miért van veszélyben egy ilyen osztály, ha nem üzemel mellette egy csecsemő-újszülött részleg. Nemcsak a főorvost szólaltattuk meg, de az elégedett kismamákkal is beszélgettünk.”
Balázs Enikő rovatvezető

Megsütöttük a legjobb házikenyeret

„Hiú ember vagyok, szeretem viszontlátni a saját kezem munkáját a cikkoldalon. Ebben az esetben ez különösen így van, a házi kenyér ugyanis nagy mumusom volt éveken keresztül, akkor viszont sikerült. Puha volt belül, ropogós kívül, és egy hét alatt sem lett tiszta penész, egészen új élmény volt ez a bolti borzalmakhoz képest.
A csináld magad sorozatok cikkeit mindig nagyon szórakoztató elkészíteni, egyrészt végre elszabadulunk a számítógép elől, másrészt a szerkesztőség egy emberként drukkol a sikerért. Az olvasók pedig mindig lelkesen fogadják az ilyen cikkeket. Azt hiszem, a legnagyobb sikert a házi törökméz aratta.”
Pácsonyi Daniella, szenior szerkesztő

Párkapcsolati segítség

„Örömmel olvasom Baktay Zelka és Baktay Miklós párkapcsolati terapeuták heti üzeneteit, megoldáselméleteit, amelyek hétköznapi, alattomos problémákra adnak megnyugtató válaszokat. A házasságról, mint félelmetes, végzetes intézményről alkotott hozzáállásomat például az alábbi sorok írták felül.
Czvitkovits Judit rovatvezető

Járj tűsarkúban!

„Tamással, a képszerkesztőnkkel fotózni mindig hálás feladat, egyrészt iszonyúan türelmetlen, másrészt mindent kritizál, harmadrészt pedig végtelenül jó a humora; ez a három pedig garantálja, hogy mindegyik munka felejthetetlen legyen. Mondanom sem kell, minden érvényesült, amikor az olvasónkat megtanítottuk tűsarkúban járni!”
Pácsonyi Daniella, szenior szerkesztő

Szomszédok-túrára mentünk

„Egy generáció (konkrétan a miénk) nőtt fel a Szomszédok című tévésorozaton. Azt nem állítjuk, hogy nézni is szívesen néznénk, de a »tetthelyre« nagyon jó volt visszatérni. Amióta tematikus túrák során lehet bejárni Budapestet, az időutazás sem lehetetlen. Bizony, ma is léteznek a kultikus forgatási helyszínek, sőt meg is látogathatók. Nemcsak a sorozatról tudunk meg többet, de a saját múltunkról is. Az külön jó érzés, hogy mennyi jó dolgot lehet csinálni mostanában a fővárosban: rengeteg a közösségi ötlet, a kreatív program, a szívvel teli kezdeményezés. Sokszor mégiscsak jó nagyvárosi lánynak lenni…”
Kempf Zita, szenior szerkesztő

Laci-pecsenye

„Emlékszem, hogy Lafinski az adventi hajtás kellős közepén debütált ezzel a recepttel, én Kajári Zsófival (a Nők Lapja Konyha felelős szerkesztője) a hatodik adag mézeskalácsot készítettem az adventi különszámba, amikor elénk pakolta a hobbiszakács a hatalmas bucikat a szaftos hússal, soha olyan finomat nem ettem, mint akkor. Lafinski pedig azóta is lelkesen tanítja férfitársait a Laci-pecsenye rovatban.
Pácsonyi Daniella, szenior szerkesztő

Fiatal borászok nyomában

„Ez az a cikk, amit nem írni vagy olvasni a legjobb, hanem készíteni! A Budapesti Borfesztiválnál jobb interjúhelyszín kevés van, hiszen az elméletet rögtön a gyakorlatban tesztelhetjük.
Öröm volt megismerkedni a fiatal borászgenerációval – hát még a boraikkal!”
Kempf Zita, szenior szerkesztő

Exit mobile version