NEM-es ügy podcast – A feminista nők tényleg szőrös lábú férfigyűlölők?

A mindennapi életben egy nem feminista nő mi mindent köszönhet a feminista nőknek? Hogyan lehet valaki leszbikusként női jogi aktivista, ha megtagadja a férfi nem létezését? Ezekről a tévhitekről és tényekről beszélget Sereg Tímea pártanácsadó és szexológus tanácsadó Juhász Borbála nőtörténésszel a NEM-es ügy legújabb adásában.

Nem vagyok feminista, de – ez például egy olyan mondat, amit gyakran hallhatunk a nem feminista nőktől. Mintha a feminista szó maga egyfajta szitokszó lenne, úgy állunk hozzá, pedig az, ahogyan ma egy magyar nő élheti az életét Magyarországon, ahhoz sok feminista aktivista munkája segített hozzá minden nőt. Vannak olyan tények, amikkel nehéz egyetérteni ha azt mondjuk, hogy feminista, és vannak tévhitek, amiket jobb ha inkább felülírunk az igazsággal. Egy feminista, Juhász Borbála nőtörténész beszélget egy nem feministával, azaz Sereg Tímea párkapcsolati és szexuális tanácsadóval a NEM-es ügy podcast legújabb adásában.

A podcast kulcsmozzanatai:

02:10 – A nőknek úgy adhatták át a hatalmat, például a szavazati jogot, amihez kellettek azok a férfiak is, akik erre érzékenyebbek voltak

07:12 – A hónaljszőr és a feministák

10:40 – Arról nem a feministák tehetnek, hogy minden életterületen meg kell felelnie a mai nőnek

17:28 – Tele van ellentmondással az a tény, hogy ha valaki leszbikusként feminista és elzárja magától a férfi társadalmat, a férfiakkal való együttműködést

23:00 – A fodrásznál, kozmetikusnál zajló beszélgetések közt is ugyanazok a témák, mint amiért a feministák küzdenek

30:10 – A szexuális élet és a feminista hullámok, a női orgazmust is egy kicsit a feministáknak köszönhetjük

37:25 – A vezetők miért férfiak? – tehetjük fel mindannyian a kérdést Magyarországon

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top