Csapdába kerülhetnek a nők, ha túlzottan függnek anyagilag a férjüktől

Juhász Borbála nőtörténésszel beszélget Sereg Tímea párkapcsolati és szexuális tanácsadó arról, milyen kiszolgáltatott helyzetbe is kerülhetnek azok a nők, akik a gyerekek születése után nehezen vagy egyáltalán nem tudnak visszamenni dolgozni. Természetesen most sem arról lesz szó, hogy bárki döntését megváltoztatnánk, tiszteletben tartjuk mindenki szerepét a házasságban. Mindössze arra hívjuk fel a figyelmet, hogy milyen buktatói lehetnek annak, ha a nő túlzottan függ anyagilag a partnerétől. Erről lesz szó a NEM-es ügy podcast legújabb adásában.

Milyen jelentőségű a párkapcsolatokban az anyagiak területe? Mennyire könnyen alakulhat az ki a házasságokban, párkapcsolatokban, hogy az egyik fél átveszi az anyagiak kezelését? Hol van az a határ, amikor már arról beszélhetünk, hogy anyagi értelemben véve bántalmazó a kapcsolat? A gyerek születése után általában minden magyar nő ki van szolgáltatva a partnerének, hiszen a legtöbb esetben az államtól kapott támogatás nem pótolja a terhesség előtti időben megkeresett fizetést. Ez az életszakasz váltás az anyagiak kezelésében is okozhat problémát a házasságokban. Juhász Borbála nőtörténésszel beszélget Sereg Tímea párkapcsolati és szexuális tanácsadó minderről a NEM-es ügy podcast újabb adásában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top