NEM-es ügy podcast: Beszélni kell a bántalmazó anyákról és nőkről

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a férfiak azok, akik nagyobb arányban bántják a nőket, vannak azonban esetek, amikor a nők a bántalmazók: anyaként de akár feleségként is lehetnek mérgezőek. Sereg Tímea párkapcsolati és szexuális tanácsadó beszélget az igen kényes témáról Juhász Borbála nőtörténésszel.

Vannak statisztikák arról, hogy a férfiak és a nők milyen arányban bántják a partnereiket, a NEM-es ügy podcast újabb adásában ezzel indítjuk a beszélgetést. Juhász Borbála nőjogi aktivistaként egyértelműen a nőket védi, amíg Sereg Tímea kiemeli, hogy bizony akadnak olyan párok, ahol a nő az, aki lekever egy-egy pofont, és akár a gyerekét is meg-megüti. A fizikai bántalmazás mellett pedig kihangsúlyozzuk az érzelmi bántalmazást is, ami egyre nagyobb figyelmet kap napjainkban. A mérgező párkapcsolatok, házasságok tönkreteszik az egész család életét, és generációkon átívelhet a kapott viselkedés. A podcastben szót ejtünk a féltékenységről is, ami szintén igen mérgező hatással lehet az emberi kapcsolatokra.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top