Női napozó

Tönkreteszi a hajunkat a csapvíz

A csapvízben lévő rezet szivacsként szívja magába a haj.

A vízcsövekből, illetve a bojler belsejéből kiváló réz, mely a csapvízzel a hajunkra kerül, károsítja a hajat – állítja egy frissen megjelent tanulmány.

A hajszálak időről időre a szivacshoz hasonló módon szívják magukba a rezet, mely károsítja a kutikulát, azaz a haj külső köpenyét. Különösen veszélyeztetett a festett haj, mivel a festés során kialakuló szabad gyökök károsíthatják a hajban lévő fehérjét, a réz pedig tovább gyorsítja ezt folyamatot. A haj így kevésbé képes ellenállni a fizikai behatásoknak, például a fésülésnek, a mosásnak vagy a szárításnak, s ennek következtében töredezni kezd, kiszárad, elveszti a fényét és nehezen kezelhető lesz.

Tönkreteszi a hajunkat a csapvíz

A rezet az úgynevezett kelátképző anyagok képesek semlegesíteni. A szépségipari vállalatok szakemberei jelenleg azon dolgoznak, hogy megtalálják a módját, hogy ezeket az anyagokat bejuttassák a samponokba és a hajfestékekbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top