nlc.hu
Olimpia 2024
Szexista beszólás az olimpián

Egyetlen megjegyzés miatt repült a kommentátor az olimpiáról

Bob Ballard az ausztrál női úszócsapat aranyérméhez fűzött sajátos kommentárt.

Bob Ballard, az EuroSport kommentátora a 4×100 méteres gyorsváltóban aranyérmes ausztrál úszócsapat tagjainak szólt be, a vasárnapi döntő után. Miközben az eredményhirdetésről kisétálva az ausztrál sportolónők integetve élvezték, hogy fáradságos munkájuk végeztével ünneplik őket, a 64 éves Ballard milliók füle hallatára ezt találta mondani:

„Tudod, milyenek a nők… sétálgatnak, sminkelnek.”

Ballard ezután kacarászni kezdett a megjegyzésen, a sztori pedig villámgyorsan elterjedt.

 

Az EuroSport a szexista beszólás miatt hétfő reggel felmentette Ballardot az olimpia kommentátori feladatai alól. „Az Eurosport tegnap esti tudósításának egy részletében Bob Ballard kommentátor nem megfelelő megjegyzést tett. Ezért azonnali hatállyal eltávolítottuk a kommentárok listájáról” – szól a csatorna közleménye.

Ballard erre elnézést kért:

„Az ausztrál szabadfogású váltó győzelmi ceremóniáján tett megjegyzéseim némi sértést okoztak. Soha nem állt szándékomban senkit felzaklatni vagy lekicsinyelni, és ha így történt, elnézést kérek. A női sport nagy támogatója vagyok. Nagyon fog hiányozni az Eurosport csapata, és minden jót kívánok nekik az olimpia hátralévő részében” – mondta.

Ballard a nyolcvanas évek közepe óta sportriporter,

több olimpiáról is tudósított. Emellett 19 évet töltött szabadúszó sport-, hír- és zenei műsorvezetőként a BBC-nél. Az ausztrál úszócsapat: Mollie O’Callaghan, Shayna Jack, Emma McKeon és Meg Harris 3:28.92-vel győzött, az Egyesült Államok és Kína válogatottja előtt. A 2024-es párizsi olimpia a történelem első olimpiája, ahol fele-fele arányban vesznek részt férfi és női sportolók.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top