nlc.hu
Olimpia 2024
Kozma Dominik is elmondta véleményét az úszószövetségről

Kozma Dominik is elmondta véleményét az úszószövetségről

Az elmúlt napokban nagy port kavart Hosszú Katinka kemény hangvételű levele, amiben követeli a Magyar Úszó Szövetség vezérkarának lemondását. A levéllel kapcsolatban Kozma Dominik is kifejtette a véleményét.

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka egy kemény hangvételű nyílt levélben követeli a Magyar Úszó Szövetség teljes vezérkarának lemondását. Hosszú Katinka elítélte Virth Balázst, Milák Kristóf edzőjét, ugyanis véleménye szerint óriásit hibázott akkor, amikor felfedte a világ előtt, hogy az olimpiai bajnok nincsen csúcsformában. A megosztó esettel kapcsolatban Kozma Dominik, korábbi világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes gyorsúszó fejette ki véleményét a Sportalnak

Kozma Dominik

Hosszú Katinka után Kozma Dominik is kifejtette véleményét az úszószövetséggel kapcsolatban (Fotó: Getty Images)

A sportoló azt mondja, hogy egy szövetségi kapitánynak nemcsak az lenne a feladata, hogy átírja a szintidőket, majd összeállítja a váltókat. 

„A személyes jelenlétére is szükség lenne, de ez anno nálam is úgy volt, hogy a sajtón keresztüli üzengetésből tudtam meg például, hogy fogynom kell Sós Csaba szerint” – mondta, majd így folytatta: 

Az már régen baj, ha a magyar úszósport első embere nem tudja, hol van Milák és hol készül, utána pedig olyan nyilatkozatokat tesz, ami elbizonytalaníthatja a versenyzőt. Akármennyire fantasztikus sportoló Kristóf, és hiába tudja kizárni a külvilágot, a hírek eljuthatnak hozzá.

Kozma Dominik kiváló edzőnek tartja Virth Balázst, ennek ellenére úgy véli, hogy a szakember valóban hibázott, mivel olykor több információt árult el versenyzőjéről, mint kellett volna. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top