Olimpia 2016

Olimpia 2016: Hosszú Katinka harmadszorra is olimpiai bajnok Rióban

A 200 méteres női vegyes úszás favoritjaként induló Hosszú Katinka harmadik aranyérmét szerezte meg szerda hajnalban. Magabiztos versenyzéssel rajt-cél győzelmet aratott és olimpiai rekordot állított fel.

Hosszú Katinka harmadik aranyérméért a kanadai Pickremmel, az ausztrál Couttsszal, az orosz Viktoria Andreevával, az amerikai Melanie Margalis-val, a címvédő kínai Ye Shiwennel, az amerikai Maya Diradóval és az amerikai Siobhan-Marie O’Connorral kellett megküzdenie.

Akcióban az Iron Lady, azaz Hosszú Katinka
Akcióban az Iron Lady, azaz Hosszú Katinka

A rajtot követően Hosszú Katinka pillangóban az élre állt, O’Connor szorosan a nyomában. Az első fordulónál Hosszú fordult elsőnek, O’Connor és Coutts előtt. A hátúszásban tovább tudta növelni az előnyét, félpályánál 20-30 centivel vezette a mezőnyt. A fordulásnál már közel egy testhossz előnyt sikerült kiharcolnia, amikor a mellúszásra fordult a mezőny. Az amerikai O’Connor próbált közeledni, de érdemben nem tudta megszorítani a magyar olimpikont. Az utolsó hosszra fél testhossz előnnyel fordult és világcsúcsközeli idővel magabiztosan úszta végig az utolsó 50 métert.

O’Connor még az utolsó métereken megpróbálta megszorítani, de végül nem sikerült legyőznie az Iron Ladyt.

További cikkek Olimpia 2016 témában az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top