Öltözködjünk

Feketén-fehéren

A színek helyettünk beszélnek, általuk millió jelet küldünk a külvilág felé érzéseinkrõl, kedélyállapotunkról, örömünkrõl vagy bánatunkról. 2007 nyarán az egyik legmenõbb trend a fekete-fehér – lássuk részletesen!

Ruhánk színeivel nemcsak pillanatnyi hangulatunkat fejezhetjük ki, hanem általánosabb érdeklődésünket, ízlésvilágunkat, beállítottságunkat is. Vagyis a színek egyéniségünk kifejezésének fontos és nélkülözhetetlen eszközei. A színeket tudatosan viseljük, a megfelelő árnyalat kiválasztásával üzeneteket közvetíthetünk a külvilág felé. Ez egybeeshet a belső hang sugallatával, de olyan is előfordul, hogy pont az ellenkezőjét szeretnénk üzenni. Az is tény, hogy a választott szín visszahat a lelkiállapotunkra.

A 2007-es nyár nagy trendjeit már korábban részleteztük itt. Mostani összeállításunkban a fekete-fehér kombinációt nézzük meg közelebbről.
Örök divat!







S’Oliver






Cherokee



























Tévhit, hogy nyáron nem praktikus a fekete színű ruhák viselése. Egy laza szabású, könnyű anyagból készült fekete ruha ugyanolyan kellemes viselet, mint egy fehér, és jobban védi az erős napsugárzástól a bőrünket: elnyeli ugyan a napsugarakat, de belülről kifelé sem veri vissza testünk hőkisugárzását. Jól tudják ezt a sivatagi nomád tuaregek, akik időtlen idők óta fekete (vagy indigókék) leplekbe burkolják magukat. A fehér ezzel szemben visszatükrözi a napsugarakat, és üdének, tisztának érezhetjük tőle magunkat. Ha sokat tartózkodunk a szabadban, kényelmesebb viselet.







Promod






S’Oliver




























Mind a fekete, mind a fehér évezredek óta különleges jelentést hordoz, elég, ha csak arra gondolunk, hogy mindkét szín a világon mindenütt az ünnep, a kiemelt alkalom szimbóluma, azzal hozzák összefüggésbe. Persze az adott kultúrától függ, hogy melyik mit jelképez: a fehér lehet a gyász színe, ugyanakkor a boldogságé is, gondoljunk csak az esküvői ruhára. A fekete az elegancia színe, a határozottságé, a hatalomé, amit tökéletesen kiegyensúlyoz, ugyanakkor kiemel az ártatlanságot, tisztaságot sugárzó fehér szín.







Ulla Popken






Caga




























Arra kell csak figyelnünk, hogy mindig az alkalomhoz illő összeállítást válasszuk. Még véletlenül se essünk abba a hibába, hogy alkalmi viseletként fekete szoknyát vagy nadrágot veszünk föl fehér blúzzal. Az „ünneplőruha” ideje ebben a formában lejárt. Ellenben ha 1/3-2/3 arányban alkalmazzuk, az már megfelelő: fekete kosztümhöz fekete szandált, táskát, a fehér színt pedig egy nyaklánccal, karpereccel vagy kalappal, kendővel erősítjük meg. Ezzel az arányos kompozícióval tökéletes összhangot érhetünk el. Ugyanezt a variációt ellentétes színkombinációban is alkalmazhatjuk (2/3 fehér, 1/3 fekete), akár munkába, akár nyári partira megyünk. A lényeg, hogy mindig domináljon az egyik szín, ne fele-fele legyen az arány!







Marks & Spencer






Mango




























Összefoglalva, egy fekete-fehér szerelésben bárhova elmehetünk, bármilyen alkalomról legyen szó, sohasem leszünk sem túl-, sem alulöltözöttek. De arra számítsunk, hogy a többiek figyelmét mindenképpen magunkra fogjuk vonni. A fekete-fehér kombináció már csak ilyen: kiragyog a nagy szürke átlag közül.








Cherokee






Extra tipp: Tökéletesen passzol a fekete-fehér kombinációhoz az arany vagy ezüst kiegészítő, úgymint szandál, táska, öv, ékszer.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top