Öltözködjünk

Nyári színkavalkád – szabályokkal

Nem vagy egyedül, ha azt gondolod, a piros cipőt nehéz bármivel kombinálni, ha nem tudod eldönteni, hogy a lila összeillik-e a zölddel, vagy éppen az bizonytalanít el egy álomruhadarab megvásárlásánál, hogy vajon mivel fogod felvenni.

A vállfák roskadoznak a rikító narancssárga, pink, élénkzöld, neonsárga vagy királykék göncöktől, amelyek egyszerűen kikerülhetetlenek. Még akkor is, ha nem számítasz vérbeli divatkövetőnek. Ha nem vagy biztos a dolgodban, a következő szabályokat betartva biztos nem fogsz mellé:

1. Soha ne öltözz tetőtől talpig feltűnő színekbe, maximum két ilyen ruhadarabot viselj egyszerre! A többi ruha vagy kiegészítő, amelyet magadra kapsz, legyen klasszikusan visszafogott: fekete, fehér, grafitszürke, bézs. Nem csalás, nem ámítás, így még jobban érvényesülnek a színes ruhák.

H&M
H&M
Mango
Mango

2. Kellő ellensúlyozással akár az irodában is magadra ölthetsz néhány szemtelenül friss árnyalatú darabot. Viszont minél hangsúlyosabb valamelyik ruhád a színe, annál kisebb legyen a mérete, vagy annál kevesebb látszódjon belőle! (Azért ne húzz a grafitszürke térdszoknyád helyett ciklámen minit!)

Mango
Mango
H&M
H&M

3. A kiegészítőknél azonban pont fordítva hangzik a szabály: minél színesebb, annál nagyobb – a karperec, az öv vagy a fülbevaló. Azért jobb, ha a színpompás szikrázást inkább a farmeros napokon vagy a lazább munkahelyi programokon veted be.

Promod
Promod
Mango
Mango


4.
A szezon tipikus viselete a pink vagy narancsszínű nadrág, fekete vagy fehér felsővel kombinálva. Ha inkább a viola, orgona, fukszia, türkiz, ezüst vagy kanárisárga mellett teszed le a voksod, az is nyerő választás. A lényeg, hogy a színek ne folyjanak zavarosan egymásba, mert az így kialakult összevisszaságtól nemcsak te leszel nyugtalan, hanem az is, aki rád tekint.

Mango
Mango
S.Oliver
S.Oliver

5. A menő neonszínek kifejezetten vonzzák a tekintetet, de ne hagyd, hogy elvessz bennük! Feladatuk mindössze annyi, hogy erősítsék a kisugárzásodat.

6. Vibrálóbb lehetsz egy neonreklámnál is, ha a kontrasztokra helyezed a hangsúlyt. A nadrágod színe ne a felsődön ismétlődjön, hanem a táskád, az öved, a karkötőd, a nyakláncod vagy a cipőd tükrözze vissza! Számtalan üzletben találkozhatsz színben a ruhákhoz passzoló kiegészítőkkel, peeptoe vagy balerinacipőkkel.

Mango
Mango
Mango
Mango

7. Kellő bátorsággal és még több ízléssel egy buliba, szabadidős programra vagy hétvégi flangáláshoz akár merészebb kombinációkat is bevethetsz, mint például a bugyirózsaszín és az üvegzöld, a feltűnő rozé és a szikrázó kék, a fekete és a sárga vagy a pisztácia és homokszín. A királykékhez remekül passzolnak a zöld visszafogott árnyalatai (például a halványsmaragd), de a kellemes narancssárga és az erős rózsaszín is tökéletesen megférnek egymás mellett.

H&M
H&M
Mango
Mango
Ajánló:
Divat.lap.hu »
Szín.lap.hu »
Stylist.lap.hu »
További cikkek a témában:
Színkavalkád! »
Apró üzletek különleges ruhái »
Színes cipők nyomában »

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top