Öltözködjünk

Tervezők és hírességek harca

Az utóbbi időben egyre komolyabb háború folyik a divat harcmezején. Nézzük, kik azok a tervezők, akik nem kímélték sem Heidi Klumot sem Michelle Obamát.

A lavinát egyértelműen Karl Lagerfeld indította el akkor, amikor élesen bírálta Heidi Klumot, a német szupermodellt. “Nem ismerek semmiféle Heidi Klumot, Párizsban sosem volt ismert” – mondta a tervező, majd gyorsan hozzátette: “sőt Claudia Schiffer sem ismerte őt soha”.

Tervezők és hírességek harca

Habár a divat világában lassan tény, hogy Lagerfeld kritikáitól kell tartani a leginkább, azért ezzel a mondatával tényleg túl messzire ment. Ezek után, csak hogy biztosan értse mindenki az üzenetét, megjegyezte: “Heidi túl súlyos ahhoz, hogy kifutóra lépjen, az arca pedig túl közönséges.” Köszönjük Karl, már értjük a problémát. Hogy képzeli valaki, hogy lehet úgy is szupermodell, ha nem betegesen vékony? De tényleg hogy képzeli?

A közszereplőket se kímélik

A legtrendibb cuccokban mutatkozni nemcsak a sztárok kiváltsága, hanem a politikai szereplőké is. Annak azonban ára van, ha valaki úgy dönt, hogy nem hajlandó unalmas, konzervatív ruhákat hordani. Az elmúlt pár hétben valószínűleg két politikusfeleséget ért a legtöbb kritika: Michelle Obamát és Vilmos herceg leendő feleségét, Kate Middletont.

Tervezők és hírességek harca
 Sztárok bizarr szépségtrükkjei

Az amerikai divat egyik legmeghatározóbb, legnagyobb szakmai múlttal rendelkező tervezője Oscar de la Renta szívesen élesíti a nyelvét a First Lady stílusán. Legutóbb az amerikai-kínai kereskedelmi vacsorán viselt vérvörös Alexander Mcqueen ruha okozott de la Rentánank, nem kis fejfájást. Olyannyira, hogy rögtön rohant a sajtóhoz, hogy megossza véleményét: “Amennyire én tudom, ez a vacsora az amerikai és kínai kereskedelem élénkítését célozta meg. Így nem tartom elfogadhatónak, hogy Michelle egy európai tervező ruhájában vett részt a vacsorán.” Ez meg érthető is, de máskor így nyilatkozott a híres dizájner: “Az amerikai divat szenved, nem értem miért visel a First Lady állandóan J.Crew (kevés ennél amerikaibb márka létezik) ruhákat.”  Most akkor mi is a probléma?
  

Tervezők és hírességek harca

Kedves Oscar! Soha egy elnökfeleség sem viselt ilyen változatos módon amerikai tervezőket, és ez egyértelmű. Valószínűleg a probléma az lehet, hogy de la Renta mar Jackie Kennedytől kezdve öltöztette a First Lady-ket, szinte mindenkit, kivétel nélkül és nyilván kellemetlen, hogy Michelle eddig talán csak egyszer bújt általa tervezett estélyibe hivatalos eseményen. A divat a változásról is szól, és jó érzés végre valakit nem talpig egyetlen (megfizethetetlen) tervező ruháiban látni.

Szegény Kate Middletont is ízekre szedte a sajtó, és természetesen a legnagyobb divattervezők is elmondták véleményüket a leendő királynéről. Giorgio Armani a következőt nyilatkozta: “Ennek a hölgynek még rengeteg ideje lesz, hogy megtanulja azt, mi áll neki jól és mit érdemes felvennie egy egy hivatalos eseményre, de valamiért azt érzem van benne egy nagyon erős tartás a divattal szemben.”  Magyarra fordítva, most iszonyúan néz ki, ódivatúak a cuccai, de ha felkérnek szívesen segítek.

Tervezők és hírességek harca

Természetesen a legmeglepőbb megjegyzés ebben az esetben is Lagerfeldnek köszönhető: “Úgy tűnik, a királyi családhoz való tartozáshoz nem szükséges többé királyi vér. Kate teljesen más, mint Diana volt, és ez csak jó hatással lehet a következő generációra.” A kérdés csak az, hogy az eddig hivatalos eseményen nagyon ritkán megjelenő Kate stílusáról tudunk-e bármit is? Mert amit eddig láttunk belőle, az nem árul el róla túl sokat, így nem is érdemes messzemenő következtetéseket levonni. Egyértelműen az esküvői ruhája fogja meghatározni, hogy elnyeri-e a nagy divatmogulok tetszését, vagy inkább kivívja ellenszenvüket. Kíváncsian várjuk az újabb csatákat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top