Öltözködjünk

Hordd/ne hordd, ha nagy a feneked?

Túl nagy? Túl kerek? Nem gond! Sorozatunk legújabb részéből megtudhatod, hogy milyen fazonok passzolnak a legjobban nagy fenékre.
Hordd/ne hordd, ha nagy a feneked?
Hordd/ne hordd, ha alacsony vagy?

Nem veszek fel szoknyát, mert nagy a fenekem! Az nem áll jól, túl terebélyes hozzá a hátsóm! Egyébként is jobb, lenne ha fel sem állnék a székből, még a végén kiderül, hogy nem vagyok 38-as méret. Jennifer Lopez és Beyonce bezzeg tud örülni a széles csípőjének és a kerek fenekének. Akkor te miért nem? A kerek, nőies fenék nem hátrány, ha ruhát kell választani, de az biztos, hogy néhány dolgot megnehezít. Magold be a most következő alapszabályokat és utána indulj neki a nagybevásárlásnak!

Ceruzaszoknyát soha

A legjobban akkor jársz, ha A-vonalú szoknyát választasz magadnak. Az ugyanis a derekat, és nem a feneket emeli ki, sőt a bő redőzés még palástolja is az esetleges „problémát”. Próbálj magas sarkú cipőt választani hozzá, az ugyanis nyújtja a lábat, ami optikailag néhány centit lefarag a fenekedből.

Hordd/ne hordd, ha nagy a feneked?
Hordd/ne hordd, ha nagy a feneked?
Hordd/ne hordd, ha nagy a feneked?

Az A-vonal a legjobb szabály, a ruhákra is érvényes. Amennyiben csak a feneked nagy, de a karod és felsőtested vékony, akkor gondolkozz nyugodtan pánt nélküli, derékban szűkített ruhákban is! Ez azoknak is előnyös lehet, akiknek a combjukra költözött a felesleg (bricsesz).

A maxiruhák is jól mutatnak, de csak akkor, ha mell alatt vannak elvágva, a derékban szűkítés ilyen fazonoknál kimondottan előnytelen.

Nadrágpara

Nagy fenékre előnyös nadrágot találni nem egyszerű feladat. De kár feladni a meccset csak azért, mert a ropikra tervezett skinny jeansek rajtad nem mutatnak tökéletesen. Terebélyes hátsóhoz egyenes szárú, csípő fazonú nadrágban érdemes gondolkodni.

Hordd/ne hordd, ha nagy a feneked?
Hordd/ne hordd, ha nagy a feneked?

De beválhatnak a lefelé bővülő szárú nadrágok is, azonban ezeket mindig magas sarkú cipővel érdemes hordani, és nem baj, ha a szár hossza majdnem súrolja a betont.

Hordd/ne hordd, ha nagy a feneked?A nadrágoknál érdemes megjegyezni, hogy a legalább 10 centis cipősarok az előnyös nadrágfazon egyik legjobb barátja. A szabály ebben az esetben nagyon egyszerű, minél magasabb a sarka, annál jobb, ha szeretnéd megúszni sarok- és talpfájás nélkül, akkor gondolkodj platformcipőben!

Hosszított fazon

Ez a kulcsszó, ha zakót vagy felsőrészt keresel magadnak. Nagy fenék mellé nem előnyös rövid szabású felsőrészt választani, ugyanis az kiemeli a túlságosan kerek formát. Az ing vagy tunika lehetőleg legyen bő, vagy mell alatt vágott és mindenképpen hosszított (ha minimum combközépig ér, akkor választhatsz hozzá szűk szárú nadrágot is, de ez csak ebben az esetben működik). A zakókra is a legalább a csípő alá érjen szabály érvényes. Arra viszont figyelj, hogy a legjobban akkor jársz, ha nem gombolod be!

Hordd/ne hordd, ha nagy a feneked?

Tiltólistás darabok

–    Tilos minden rövid szabású póló vagy felsőrész.
–    Tilos a ceruzaszoknya és túlságosan mini.
–    Tilos minisort.
–    Tilos a tapadós szoknya és ruha, ami túlságosan kiemeli feneket.
–    Nem előnyösek a nagyon harsány, mintás darabok.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top