Öltözködjünk

A fehér kiütötte a feketét – Így hordd a szezon kedvenc színét!

Kacérkodsz a gondolattal, hogy a sztárokhoz hasonlóan te is fehéret hordj idén, de nem tudod, hogy jól áll-e, és azt sem, hogy mivel viseld? Segítünk. Fehérbiblia, nemcsak szüzeknek.
A fehér kiütötte a feketét – Így hordd a szezon kedvenc színét!

 Hordd/ne hordd:

– ha alacsony vagy
– ha körte az alkatod
– ha nagy a feneked

Sokan utálják, mert nem praktikus, erősít, és egyébként is, a menyasszonyokon és a gazdag celebeken kívül senki nem hord fehéret. Pedig már évek óta itt kopogtat a kapuban a legártatlanabb és leghamarabb koszolódó árnyalat, amit mindenki csak akkor hordhat kellő szaktudással, ha elvégezte a fehéret fehérrel tanfolyamot. A végére talán kiderül, hogy a fehér korántsem annyira bonyolult, mint sokan hiszik.

Alapszabályok:
•    Fehéret csak azonos árnyalatú fehérrel szabad keverni! Mert aki azt hiszi, hogy minden fehér azonos, az téved. Ebből a színből is létezik hideg és meleg árnyalat, ezeket pedig szigorúan tilos egy szetten belül vegyíteni. Az összhatás olcsó lesz és nem elegáns, pedig a legújabb trendek szerint a fehér az elegancia színe.

•    Legyen mindened makulátlan! A fehér macerás szín, állandó rohanásban lévők, szétszórt, mindent magukra kenők jobb, ha csak alkalmanként hordják. Egy fehér ruha ugyanis csak akkor mutat jól, ha azon egyetlen folt sincs.

A fehér kiütötte a feketét – Így hordd a szezon kedvenc színét!

 

•    Nézz időjárás-jelentést! Mert a fehér nem bírja az esőt és sarat, a pocsolyából a nadrágra fröccsenő folt örökre ragaszkodni fog a textilhez, és kevés olyan mosószer van az ecetes ollón kívül, ami orvosolja ezt az igen súlyos problémát.

•    Ne hordd mindenáron! A fehér ugyanis erősít. Ezen nincs mit szépíteni, még legvékonyabb csajokra is feldob egy-két pluszkilót, 40-es méret felett pedig nem árt óvatosan bánni a látszólagos hízással. Ha semmiképpen nem tudsz lemondani a fehérről, akkor csak olyan szabásvonalú darabot válassz, ami tökéletesen passzol az alkatodhoz.

A fehér kiütötte a feketét – Így hordd a szezon kedvenc színét!

•    Ne legyél csak fehér! Még Hófehérkének sem fehér vattacukor akadt a torkán, hanem piros alma. Sőt már a menyasszonyok sem teljesen hófehér szettben vonulnak az oltár elé. A fehér szereti a színeket, feldobja az egyébként önmagában kissé lehangoló árnyalatot.

Amit venned kell:

•    Jöhet minden, ami színes. Az idei szezonban a harsány, élénk színek számítanak jó választásnak. Arra viszont jobb, ha felkészülsz, hogy ezek a színek sokkal jobban világítani fognak egy fehér ruhadarab mellett, ezért ha kevésbé vagy bevállalós, jobb, ha maradsz a konzervatív fehér-pasztell kombinációnál.

Nézd meg, hogy hordják a fehéret a sztárok
Nézd meg, hogy hordják a fehéret a sztárok!

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top