Öltözködjünk

A tökéletes fesztiválpóló a mobilodat is feltölti

A brit Glastonbury fesztiválon debütál a póló, mely feltölti a mobilodat, miközben te egy koncerten tombolsz, ráadásul minél előrébb vergődsz a sorban, annál jobban jársz.
Olvasnál még? Kattints a legfrissebb hírekért!

A ruhadarab hasrészén egy A4-es méretű, úgynevezett piezoelektromos panelt helyeztek el, amely felfogja a hanghullámok nyomását és elektromossággá alakítja, ami aztán egy vezetéken keresztül feltölti a csatlakoztatott mobiltelefon akkumulátorát. Minél közelebb áll a póló viselője a színpadhoz, annál hamarabb.

Fotó: dailymail.co.uk
Fotó: dailymail.co.uk

A szerdán kezdődő Glastonbury fesztivál néhány szerencsés látogatója élesben is tesztelheti majd a futurisztikus holmit egy telefontársaság jóvoltából. „Egy olyan vibráló fesztiválkörnyezet, mint a Glastonbury, megfelelő és természetes közeg a teszteléshez, melynek eredményeit hasznosíthatjuk majd a fejlesztés során” – nyilatkozta a brit sajtónak Andrew Pearcey, a vállalat szponzorációs vezetője.

Ha minden a tervek szerint alakul, a jövő nyári fesztiválok idejére kereskedelmi forgalomba  kerülhet a póló.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top