Öltözködjünk

Kate feltette Londont a divattérképre

Bár hosszú éveken keresztül New York birtokolta a címet, idén London vette át a vezetést a divatfővárosok rangsorában.

2011-ben London a divat elsőszámú fővárosaA Global Language Monitor elemzői a sajtóban és a közösségi médiában leggyakrabban tárgyalt témákat elemezve arra jutottak, hogy ebben az évben a brit főváros diktálja legintenzívebben a divatot. Ezzel London megelőzte a tavaly még élen járó New Yorkot és Párizst is.

A szakemberek szerint ez egyfelől a királyi esküvőnek és a hercegi párt, 2011-ben London a divat elsőszámú fővárosakülönösen Kate Middletont övező felhajtásnak tudható be. Másfelől pedig a tavaly februárban öngyilkosságot elkövetett brit tervező, Alexander McQueen divatbirodalmának, mely a tragédiát követően is fenn tudott maradni.

New York a lista második helyén végzett idén, Párizs pedig a harmadik lett. A tíz legmenőbb divatfőváros közé bekerült még Milánó, Los Angeles, Hongkong, Barcelona, Szingapúr, Tokió és Berlin, utóbbi város első ízben.

Sajnálatos módon Budapestet az első 50 között sem jegyzik; a környező országok városai közül Varsó, Bécs, Krakkó és Prága szerepel az ötvenes listán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top