Öltözködjünk

Nem dobják piacra a botránycipőt

Senki sem fog bilincses sportcipőben járni, a lábbeli nem kerül a boltokba.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, hatalmas botrányt kavart az a műanyag bilincsekkel díszített sportcipő, melyet Jeremy Scott tervezett az Adidas számára. A lábbelit augusztusban akarták piacra dobni, ám az előzetesen megjelent képek nyomán ezrek adtak hangot felháborodásuknak, miszerint a dizájn a rabszolgák által viselt lábbilincsekre emlékeztet.

 

Nem dobják piacra a botránycipőt

 

 

A cég illetékesei a hét elején tett sajtónyilatkozatukban leszögezték, hogy a cipőnek semmi köze a rabszolgasághoz. Sokan pedig arra gyanakodtak, hogy csupán negatív szenzációkeltésről van szó, amivel valójában az új terméket akarják reklámozni. De nem erről volt szó.

Kedden ugyanis a sportszergyártó bejelentette, hogy a lábbeli mégsem kerül kereskedelmi forgalomba. „Amióta az augusztusra tervezett cipőt bemutattuk Facebook-oldalunkon, az Adidas kedvező és kritikus visszajelzéseket egyaránt kapott. Elnézést kérünk azoktól, akiket megsértettünk, és egyben visszavonjuk a termék bevezetésére vonatkozó terveinket” – áll a vállalat közleményében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top