Öltözködjünk

Ebben strandoltak nagymamáink

Megmutatjuk, milyen fürdőruha-újdonságokat vonultattak fel a magyar tervezők ötven évvel ezelőtt.
Ebben strandoltak nagymamáink

Mi már túl fiatalok vagyunk ahhoz, hogy emlékezzünk, miben strandoltak nagyanyáink a hatvanas években, de egy korabeli filmrészlet megmutatja, miről maradtunk le. A Magyar Nemzeti Digitális Archívum és Filmintézet oldalára feltöltött videóban divatcézárok helyett asszonyok, nénik, munkásemberek és kislányok előtt vonulnak fel az akkori fürdőruha-újdonságok.

A szűkszavú kommentárból kiderül, hogy már ’66-ban is divat volt a bikini, de tetszést aratott egy merészebb, egyrészes darab is, amit neccel kombináltak. Ma már természetesen egészen más fogalmaink vannak a merészségről, de a korhoz képest a régi egyrészes fürdőruha is egészen csinosnak tűnik. Külön figyelmet érdemel a napocskát formázó szalmakalap.

Ebben strandoltak nagymamáink

Ami a kétrészes fürdőruhákat illeti, a konzervatív szabású alsó részeket néhány éve még megmosolyogtuk volna, de ez a fazon újra kezd divatba jönni. Anyagok terén viszont nagyot változott azóta a kínálat, és ahogy a lenti ábra mutatja, a modellek sokkal kevesebbet esznek.

Ebben strandoltak nagymamáink

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top