Öltözködjünk

Megváltozott a nők alapruhatára

25 évvel ezelőtt a térdig érő szoknya, ma viszont a cicanadrág kötelező darab. A kis fekete ruha viszont örök.
Megvan minden?
Megvan minden?

Az egyik brit ruhamárka megbízásából készült tanulmány arról, hogy negyed évszázaddal ezelőtt mik voltak a női ruhatár alapdarabjai, illetve napjainkban melyek azok a holmik, amik ott figyelnek a legtöbb nő gardróbjában. 

Kiderült, hogy míg a nyolcvanas években az egyenes szárú farmer, a fekete, vastag harisnya, a farmerdzseki, a térdig érő szoknya és a pólónyakú top voltak az alapdarabok, addig ma a cicafarmer és a leggings, a testszínű harisnya, a blézer, a maxiruha, valamint a balerinacipő számít szinte elengedhetetlen holminak.

Persze olyan darabok is akadnak, melyek azóta sem mentek ki a divatból, így a gardróbunkból sem hiányozhatnak. Ilyenek például a fehér blúz, a fekete nadrág, a kis fekete ruha, a fekete és a fehér, rövid, illetve hosszú ujjú topok, a fekete szövetkabát, a ceruzaszoknya, a lapos szandál, a tűsarkú cipő, valamint fekete vagy barna csizma.

Számodra mik az alap ruhadarabok?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top