Öltözködjünk

Így válassz szempillaspirált!

Nem a márka számít, hanem a kefe, legalábbis ami a szempillaspirál választását illeti.

Így válassz szempillaspirált

A szempillaspirál az egyik legnépszerűbb sminktermék, és jó oka van ennek: a legtöbb nő jobban néz ki, ha csupán szempillaspirált használ és semmi mást. A gyártók sok szép dolgot állítanak a különféle spirálokról, de ezek csak részben igazak, és csak azokra a nőkre, akiket eleve hosszú és sűrű pillákkal kényeztetett el a természet, hiszen őket szokták felkérni a spirálok tesztelésére.

A gyártók olyanokat mondanak, hogy ezerszer dúsabb lesz a szempillánk, közben pedig műszempillát használnak a modelleken. A spirálok neve gyakran már-már nevetséges, mindig szerepel benne, hogy ultra, vagy az, hogy extrém, vagy az, hogy milliószoros és ilyen hasonló dolgok. Közben persze tesztelni nem lehet őket az üzletben, ha pedig igen, akkor nem azzal a kefével teszteljük, amivel a gyártó hozza ki őket, holott a kefe az, ami meghatározza, hogy valójában hogyan fog megjelenni a festék a pilláinkon. Így hát találomra megvesszük a spirálokat, és utána már semmit sem tehetünk: kiderül, hogy jó-e nekünk vagy sem. 

Vásárláskor arra figyeljünk oda, hogy ha a tubusok nyílásában a kis műanyag gyűrű túl szűk, akkor túl kevés lesz a festék, ha túl tág, akkor összeragadnak a pillák.

Az igazság az, hogy a legjobb szempillafesték is csak arra képes, hogy kicsit meghosszabbítsa, kicsit sűrűbbé tegye és besötétítse a szempillákat. Ha valóban műszempillahatást szeretnénk, akkor viseljünk műszempillát; az sem egy ördöngösség.

Nézzünk néhány népszerű spirált: A MAC Opulash például jól működik hosszú pillákon, mert vastag a keféje, de rövid pillákon mit sem érünk vele; a Zoom Fast viszont nagyon sötét. Utóbbinak kicsi a keféje, így rövidebb pillákon is használható, de csak két rétegben, mert utána elkezd csomósodni.

Így válassz szempillaspirált

A vízálló spirálok, mint például a Maybelline-é a Great Lash, nagyon hamar kiszáradnak, ezért hamar el kell használni őket; ugyanakkor ha használunk szempilla-göndörítőt, akkor a vízálló spirállal festett pillákban jobban megmarad az ív.

A Gyvenchy Phenomen Eyes keféje egy icipici kis gömböcske, mellyel bárhova könnyen hozzáférhetünk, háromszor is felvihető, mégsem csomósodik, nagyon szép sűrű szempillákat ad, ugyanakkor viszont nagyon drága. A L’Oréal Telescopic Explosion a Gyvenchy spirál másolata, és majdnem olyan jó.

A drogériákban is lehet jó szempillaspirálokat kapni, kérdés, hogy kinek mi a jó. Ha például nem bánjuk, hogy egy kicsit összeragadnak a pilláink, viszont szeretnénk babásan vastag és göndör pillákat, akkor a L’Oréal Voluminous ideális, melynek vastag a keféje és elég sűrű az állaga. Ehhez nagyon hasonló a Max Factor 2000 Calorie spirálja.

A L’Oréal Double Extension még festékpimerrel (ebbe ragad bele később a festék) is rendelkezik, ettől nagyon tartós, viszont nagyon nem vastagítja a pillákat, cserébe egy kicsit hegyessé teszi őket, és nagyon nehéz leszedni még sminklemosóval is.

A Maybelline Colossal Lashes is megosztó termék. Szépen különválasztja a pillákat, nem túl nagy a keféje, ugyanakkor jó pár rétegben kell felvinni ahhoz, hogy drámai hatást érjünk el. Az illata nagyon erős, úgyhogy akit ez zavar, jó, ha tud róla, mielőtt megvásárolja.

A Define a Lash ecsete olyan hajlékony, hogy nagyon nehéz vele dolgozni, nem is teszi sűrűbbé a pillákat különösebben, ugyanakkor ha természetes hatásra törekszünk, akkor pont ez lehet az ideális.

Nektek melyik a kedvenc szempillaspirálotok?

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top