Öltözködjünk

A nagyváros öltöztet!

A budapesti romkocsmanegyed és New York metrótérképe is megihlette már a tervezőket. Nagyvárosi divat, a szó szoros értelmében véve.

Budapest a testen

 

A nagyváros öltöztet!

 

A Camou márka, vagyis Fehér Beatrix textiltervező kollekciójának darabjait Budapest jellegzetes képei díszítik: bérházak homlokzatának elemei, a Hajógyári-sziget K hídja, vagy épp egy régi villamos. A ruhákra, illetve táskákra kerülő minták a tervező saját készítésű fotóiból készülnek.

 

A nagyváros öltöztet!

 

A Printa dizájnbolt és Majoros Zita grafikus munkája a Printa’s Pest kollekció, mely sajátos hangvételben, egyszerre szerethetően és kritikusan közelíti meg Budapestet mint témát. Így kerülhet például pólóra egy pesti csatornafedél vagy épp a romkocsmanegyed térképe.

A nagyváros öltöztet!

A BP Shop magyar hiphopdivatmárka kollekciói bizonyítják, hogy bizony egy BP vagy BDPST felirat is lehet kimondottan vagány. Ráadásul nem csupán itthon, hiszen – az egyébként Dunaújvárosból származó – tervezők ruháit már külföldi hiphopelőadók is viselik.

Párizs, a táskák városa

 

A nagyváros öltöztet!

 

Az Eiffel-tornyot mintázó táska annak köszönhetően vált világhírűvé, hogy a Szex és New York filmváltozatának egyik jelenetében Carrie Bradshaw ilyet lóbált a kezében. A modell egyébként nem egy francia, hanem egy amerikai táskatervező, Timmy Woods kreációja.

A nagyváros öltöztet!

 

Christian Louboutin cipő- és táskatervező idén ünnepelte divatháza fennállásának 20. évfordulóját. Ebből az alkalomból készítette ezt a luxustáskát is, melynek pántját Párizs kristályokkal kirakott látványosságai díszítik.

Londoni sikk

 

A nagyváros öltöztet!

 

London jellegzetes épületeivel, nevezetességeivel díszített ruhakollekcióval jelentkezett tavaly a brit Oasis márka, mellyel II. Erzsébet gyémántjubileuma, illetve a londoni olimpia előtt tisztelegtek.

A metrótérkép is lehet csinos

 

A nagyváros öltöztet!

 

Az amerikai Nordstrom tervezői úgy érezték, hogy New York metrótérképe jól mutatna egy selyemruhán, míg a Nylon Journal harisnyamárka ugyanezen az ötleten alapuló harisnyákkal rukkolt elő, igaz, utóbbira nem fért rá a város összes metróvonala. Budapest metrótérképével nyilván könnyebb dolguk lett volna…

Városnézés az ujjakon

 

A nagyváros öltöztet!

 

Philippe Tournaire ékszerépítész komplett városokat foglal gyűrűbe: nem csupán az adott város nevezetességeit, de magát a városképet is megjeleníti a gyűrűnyi felületen.

A nagyváros öltöztet!

 

Egészen más, minimál stílust képviselnek a Plastique akrilgyűrűi, melyeken városonként csupán egyetlen híres épület szerepel, viszont ezekből egyszerre több is elfér egymás mögött, így történhet meg, hogy a pisai ferde torony, a londoni Big Ben, a párizsi Eiffel-torony, valamint a seattle-i Space Needle egy ujjra kerül.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top