Öltözködjünk

Turitrend: luxusholmik szuperolcsón

A hozzáértők számára egy használtruha-üzlet valódi kincsesbánya lehet, elképesztő értékű ruhákat, cipőket és táskákat találhatnak. Körülnéztünk, gyűjtögettünk, és most bebizonyítjuk, hogy bizony tényleg lehet luxust is találni a turikban.

A luxus szó manapság már leginkább azt jelenti az átlagember számára, hogy valami nagyon sok pénzbe kerül. Eredetileg, amikor a luxusipar létrejöttének hajnalán a kézműipari cégek megkezdték különleges bőráruik gyártását, az árhoz még életre szóló minőség és garancia is társult. Manapság ez már persze kevés cégre jellemző, de a hatásos marketingnek köszönhetően szinte minden vásárló vágyik a luxusnak tekintett márkák termékeire.

A luxus persze sok esetben azért valóban kiváló minőséget jelent, és bizonyos cégek logóit érdemes a használtruha-boltokban is figyelni, mert kevés pénzért tényleg tartós élvezetben lehet részünk. Megmutatjuk, miket találtunk zsákmányszerző körútjaink során.

VSonia Rykiel szoknya – Angex, Sonia Rykiel kardigán, Joseph top – Háda, Mulberry öv – Vatera, Vintage kalap – lomtalanítás
Sonia Rykiel szoknya – Angex, Sonia Rykiel kardigán, Joseph top – Háda, Mulberry öv – Vatera, Vintage kalap – lomtalanítás

Kezdjük egyik kedvenc francia tervezőnkkel, Sonia Rykiellel! Az elsősorban színes kötöttárujáról híres designer készített igen sikeres közös kollekciót a H&M-mel is, a csak rá jellemző csíkokat ezzel még népszerűbbé téve. A fekete szoknyát egy narancs-piros kardigánnal párosítottuk, csinos modellünk alatta egy egyszerű, fekete, ám gyönyörű pólót visel. A kalap már kicsit jelmezszerűvé teszi az összeállítást, de nem tudtunk neki ellenállni.

Etro nadrág, Joseph top, Louis Vuitton kendő, Mulberry táska – Háda
Etro nadrág, Joseph top, Louis Vuitton kendő, Mulberry táska – Háda

A nőies elegancia után következzék egy kis nyárias lazaság. A többek között Uma Thurman által is örömmel viselt márka, az olasz Etro általában színpompás népi motívumairól ismert, de a mi kezünkbe ezúttal egy csodásan kényelmes homokszínű vászonnadrág akadt. Már csak egy minimalista póló kellett hozzá, egy vidám kendő a hajba és egy helyes kis táska. A kendő eredetiségéért nem kezeskedünk, a többi azonban tökéletesen hiteles.

Moschino ruha – Háda
Moschino ruha – Háda

A használtruha-boltban eddig valaha látott legdrágább ruha jön most a sorban, mégpedig egy rendkívül dögös Moschino. A szabása igen egyszerű, a márkalogó csak jelzésszerű, mégis azonnal látszik rajta a minőség. Tökéletes viselet a legfélelmetesebb irodai tárgyalásra is, de megfelelő kiegészítőkkel egy esti koktélpartin is megállja a helyét. A brand persze nemcsak ilyen elegáns holmikat gyárt, vadabb termékeiket Rita Ora és Katy Perry is örömmel hordja.

Superfine vaxos farmer, Whistles selyem top – Háda
Superfine vaxos farmer, Whistles selyem top – Háda

Ha már partinál tartunk, mutatunk két kevésbé ismert, ám szívünknek annál kedvesebb márkát. A brit Whistles fordításban füttyöket jelent és bizony a cég termékeit viselve valóban komoly tetszést arathatunk. Mindig remek anyagokat használnak, ez az érdekes felső is a legfinomabb selyemből készült. Bár a farmer eredetileg ugye munkásruha, ma már ezen a területen is létezik arisztokrácia, amelynek egyik tagja a tökéletes szabású nadrágjairól híres Superfine. Elég jó bulizós összeállítás, ugye?

Turitrend: a luxusholmik szuperolcsón
Karen Millen sort, Joseph top, Reiss bőrdzseki – Háda

Lassan, de biztosan közeledünk a rövidnadrágos időjárás felé, ezért igen megörültünk ennek a csinos Karen Millen sortnak. A korábban már látott fehér Joseph felső fölé azért a biztonság kedvéért még ráadtunk a modellre egy elképesztően szép, bőrből készült Reiss kabátkát is. Ez utóbbit akár Katalin hercegnő is viselhetné, hiszen a Reiss az egyik kedvenc márkája. A bőrdzseki egyébként sajnos egy kicsit foltos, de mivel ha eredeti áron, 150 ezer forintért vettük volna, sem dobnánk ki, miután leöntöttük kicsit, hát megbocsátottuk neki ezt a kis testi hibát.

Brunello Cucinelli póló, Reiss nadrág – Háda, Aquascatum ballon – Alterego
Brunello Cucinelli póló, Reiss nadrág – Háda, Aquascatum ballon – Alterego

Néha egy egészen átlagos külsejű holmiról is kiderülhet, hogy a látszat ellenére luxus, mint ahogy történt ezzel a fehér galléros szürke pólóval. A Brunello Cucinelli névre rákeresve megtudhattuk, hogy az aprócska olasz cég szemérmetlenül drágán árulja egyedi, utánozhatatlanul olaszosan elegáns termékeit. A legolcsóbb pólójuk is több mint 100 ezer forintba kerül. Nem akartuk szegény pólót megsérteni, ezért a legjobbakkal párosítottuk: egy pamutbársony Reiss nadrággal és egy Aquascutum trencskóval.

Jil Sander blúz, Mint & Velvet legging, Marc Cain kardigán, Louis Vuitton táska – Háda
Jil Sander blúz, Mint & Velvet legging, Marc Cain kardigán, Louis Vuitton táska – Háda

A végére hagytuk egyik kedvenc tervezőnket, Jil Sandert, akitől aztán tényleg csak nagyon-nagyon ritkán lehet bármit is találni használtan. Ezért szinte meghatódtunk, mikor a kezünkbe akadt ez a gyönyörűen karcsúsított, fekete blúz. Kicsit Grease-stílusban egy szintén fekete, fényes legginggel együtt adtuk kedves, Bettina nevű modellünkre és egy világosabb, selyem Marc Cain kardigánnal derítettük az összeállítást. A táska elvileg Louis Vuitton, de nem fogadnánk rá nagy összegben.

Még több luxus és stílus a szerző blogjában, a kollekcio.wordpress.com oldalon.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top