Öltözködjünk

Plus size: így válassz fürdőruhát, ha duci vagy!

Plus size nőként se félj strandra menni! Nem bátorság kell hozzá, csupán egy jó bikini, tankini, vagy épp egyrészes fürdőruha. Segítünk választani.

A strandszezon eljövetele sok nő számára inkább frusztrációt jelent, mintsem az önfeledt szórakozást. Jómagam is átéltem a csodálkozó tekintetek és hiányos kínálat okozta bosszúságot, mikor üzletről üzletre járva azt tapasztaltam, ha valaki 80 C / 40 méret fölött szeretne fürdőruhát venni, az vagy fekete nagyisat kap, vagy legjobb, ha nem is akar strandra menni.

Magamutogatás?

A blogoknak és a közösségi oldalaknak köszönhetően plus size nőket is egyre gyakrabban láthatunk már fürdőruhában. Az általános nézet azonban továbbra is az, hogy egy plus size nő strandolós képét sokan magamutogatásnak vélik, illetve bátor lépésnek titulálják. Véleményem szerint ezek közül egyik sem igaz, hisz miért kellene a négy fal között megsülnie annak a nőnek, aki nem rendelkezik 90-60-90 idomokkal? Érdekes módon egy vékony/sportos/átlagos testalkatú nő fürdőruhás fotója már nem magamutogatás. Hosszú még az út, mire levetkőzi a társadalom ezt a rengeteg előítéletet, amivel a telt nőket ostorozzák, de addig is nyugodtan menjünk strandra. 

Fürdőruha: Swimsuitsforall
Fürdőruha: Swimsuitsforallfotó: Marco Di Giovanni

A bikini, tankini, vagy épp egyrészes fazon is lehet előnyös, divatos és dögös, a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat a kiválasztott darabban. Ugyanis a takargatás, kínos feszengés még a legszexibb bikinit is megöli! Tapasztalataim szerint az alma alakú lányok (a testalkatokról itt írtam korábban) inkább a tankinit (vagyis kétrészes, hosszított felsőből és bikinialsóból álló szett) vagy az egyrészes fürdőruhát kedvelik, de egy magasított derekú bikini is csodás sziluettet tud kölcsönözni viselőjének.

Amire oda kell figyelni

  • Tudod a méreted?

Banális kérdésnek hangzik, pedig egyáltalán nem az! Bikinit venni olyan, mintha fehérneműt vásárolna az ember, nem árt tisztában lenni a méreteinkkel. Mindig is azt mondom, nagyobb testen a hiba is felnagyobbodik, így figyeljünk oda a fazon és méret kiválasztásánál saját adottságainkra.

Fürdőruhák: Swimsuitsforall
Fürdőruhák: Swimsuitsforall
  • Mell-esleg szólva

A fürdőruha felső része kellő tartást kell hogy biztosítson, így ha mellben erősek vagyunk, bármennyire is vonzó a háromszög alakú, nyakban megkötős felsőrész, inkább válasszunk egy kellő stabilitást adó merevítős vagy párnázott fazont. Amennyiben profi kialakítású a fürdőruha, nagyobb kosárméretben is tart vállpánt nélkül is akár, így fontos, hogy minőségi és időtálló darabba ruházzunk be!

Fürdőruhák: Monif C / Always For Me
Fürdőruhák: Monif C / Always For Me
  • Online?

A netes vásárlás rejtelmeiről már korábban írtam, a fehérnemű-, illetve fürdőruha-vásárlásnál azonban talán még inkább hatványozott a félelem, pedig nem ördöngösség ez! Személyes kedvencem, az amerikai Swimsuitsforall cég centiméterre pontosan megadja a méreteket, így igazán nehéz hibát elkövetni, s profizmusukról az évek során maximálisan meggyőztek. Idén először Angliából is rendeltem egy fürdőruhát a Yours Clothing márkától, mely darabnak a dupla hasrész a különlegessége, egyfajta alakformálóként is funkcionál!

A kínálat egyre bővül, így csupán a fantáziánk és személyes ízlésünk dönt a virágos vagy épp a kövekkel kirakott darab között. A strand és a jó idő mindenkinek jár, testalkattól függetlenül, és a legfontosabb, mint minden ruhadarab esetében: fürdőruhából is olyat válasszunk, amiben tényleg jól érezzük magunkat, és ami méretünknek, testalkatunknak megfelelő!

Fürdőruha: Yours Clothing
Fürdőruha: Yours Clothing
Fotó: Marco Di Giovanni
A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, s célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/cupcakeandpearls

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top