Öltözködjünk

Ettől lesz tökéletes a gardróbod

Unod a ruháid nagy részét, már nem érzed azt, hogy hozzád illőek lennének? A szekrényedben uralkodó káosz is zavar? Tanácsaink segítenek abban, hogyan kell öltözködni, valamint a stílusodban és a polcaidon rendet tenni.

1. Rendezd át a szekrényed!

Nézd át alaposan az összes ruhaneműdet, mi az, amit szeretsz, mi az, amit már nem, és nincs rá szükséged. Elajándékozhatod, eladhatod, vagy el is cserélheted a megunt darabokat. Biztos, hogy meg kell válnod azoktól a ruháktól is, amiket több mint egy éve nem viseltél. Hiába gondolod, hogy egy nap valamelyik még jól jöhet… Ha olyan ruhákat is tartogatsz, amik már nem jók rád, azokat is selejtezd ki. Pár darabot, az egykori nagy kedvenceket megtarthatod emlékbe, de a sok kihízott, vagy kifogyott ruha csak átláthatatlanná teszi a szekrényedet.

2. Légy tisztában az alakoddal!

Öltözködj a testalkatodnak megfelelő ruhákba. Hiába vásárolsz temérdek ruhát a legfrissebb divat szerint, ha nincs meg hozzá az alakod. Árt az önbizalmadnak, mindig túl ducinak, túl alacsonynak, vagy éppen túl magasnak érzed magad bennük. Nagyon kevés nőnek adatott olyan testalkat, mint a modelleknek a kifutón. A domborulataidat tehát minden vásárlásnál helyezd előtérbe, ne csábulj el, hiszen csak a pénzedet pazarlod. Csak azokat a ruhadarabokat vedd meg, amik tökéletesen állnak, ne köss kompromisszumot! Verd ki a fejedből az “igaz, hogy kicsit szűk a dereka, de nagyon tetszik” vagy a “kicsit bő mellben, de azért még elmegy” gondolatokat. Biztos, hogy a későbbiekben ezeket a ruhákat sem viseled majd szívesen.

Hogyan öltözködjek?

3. Nézz tükörbe!

Próbáld meg objektívan szemlélni a tükörképedet. Vedd sorba, mi az, amit szeretsz magadon és mi az, amit nem, melyik testrészedet emelnéd ki, és melyiket takarnád el inkább a megfelelő ruhák segítségével. Kísérletezz a színekkel, melyik az, amelyik jól áll a szemed, a hajad és a bőröd színéhez. Fontos, hogy ezekre a kérdésekre megtaláld a válaszokat, mert csak így tudod felfedezni az igazán hozzád illő ruhadarabokat vásárláskor.

4. Találd meg a stílusod!

Gondolkodj el azon, melyik stílus tetszik neked igazán. Közel áll hozzád a hipszterek világa, esetleg üzletasszonyos ruhatárral lennél boldog? Ha ezzel megvagy, mérlegeld, hogy az egyes stílusirányzatok ruhái mennyire kényelmesek, mennyire illenek az életmódodhoz. Segíthet a döntésben, ha divatmagazinokat, vagy weboldalakat, ruházati webshopok kínálatát böngészed. Ha hozzád hasonló alkatú nőket, lányokat látsz, figyeld meg, hogy mit és hogyan viselnek, talán el tudsz lesni tőlük olyan dolgokat, amik számodra is hasznosak lehetnek.

5. Hol és mikor?

Nagyon fontos az öltözködés szempontjából az, hogy hol élsz, mit csinálsz, mit dolgozol, az életed melyik szakaszát éled. Ennek megfelelően kell kialakítanod a ruhatáradat, hiszen ha éppen a gyerekekkel vagy otthon, nem biztos, hogy a korábbi munkahelyi ruházatodban a játszótéren is kényelmesen érzed magad. Ha munkahelyet váltasz, akkor sem biztos, hogy a meglévő ruháidban az új helyen is elleszel.

6. Lépj a tettek mezejére!

Ha az előbbi pontokba szedett “feladatokkal” mind végeztél, akkor hajrá, ess neki a szekrényednek, vagy vedd a nyakadba a várost, és szerezz be pár új ruhadarabot. Igyekezz klasszikusakat választani, amik még két-három szezon múltán is viselhetőek, hogy ne kelljen az egész tortúrát évente megismételned. A kiegészítőkről se feledkezz meg, tudjuk jól, hogy az ördög a részletekben lakozik. Egy kendő vagy egy nyaklánc a legegyszerűbb felsőből is trendi darabot varázsolhat. Nem érdemes túlzásokba se esni, mindig gondolj arra, hogy a legtöbb nőnek kétszer annyi cucca van, mint amennyire valójában szüksége lenne.

20 dolog, ami minden női gardróbba kell:

 További cikkeink:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top