Öltözködjünk

Így érdemes selejtezni

Itt érkeztünk meg ahhoz a ponthoz, ahol általában meg szoktunk akadni. Selejtezzünk, de hogyan? Hogyan tudunk tényleg megszabadulni attól, ami fölösleges?

Honnan tudom majd, hogy egy dolog valóban fölösleges? És hogy lesz a selejtezés utáni állapot tartós? Erre azt tudom mondani: minden fejben dől el. El kell döntened, hogy mit akarsz látni a lakásodban. Rendet, tisztaságot, vagy lomot, rendezetlenséget. Ha az előbbit választottad, akkor két fontos dolog vár rád a következőkben: a selejtezés, és hogy eldöntsd, hogy mit hol fogsz tartani.

Az egész rendrakás folyamatánál az a legfontosabb, hogy egyszerre gyorsan végezzük el a selejtezést. Amikor a lakásban hirtelen lesz rend, akkor a változás, amit megtapasztalsz, teljesen átalakítja a gondolataidat, a rendről alkotott elképzelésedet. S ha így teszel, jó esélyed van rá, hogy már nem is akarod, hogy a korábbi rendetlenség térjen vissza az otthonodba.

Mikor elkezded a selejtezést, akkor még ne gondolj arra, hogy amit megtartasz, azt hol fogod tárolni. Az majd a válogatás után lesz kérdés. S mit tartsunk szem előtt, amikor selejtezünk? Hogyan válasszuk ki, hogy megtartsunk, vagy kidobjunk-e valamit?

A folytatásért kattints az Iladesing caféblogra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top