Öltözködjünk

Így öltözz idén nyáron, ha plus size vagy!

Hosszú séták a parton, sütkérezés a napon és frissítő csobbanás a rekkenő hőségben mindenkinek jár, testalkattól függetlenül. Mielőtt belevetnéd magad az idei trendekbe, fontos, hogy szem előtt tartsd az önazonosságot: azt viseld, amiben jól érzed magad.

A divattanácsok segítenek eligazodni, ha bizonytalan lennél, melyik szabásvonal a legelőnyösebb, de végül a legfontosabb érv az lesz, amiben magabiztosnak érzed magad. Egy feszengő nő látványa a legcsodásabb összeállítást is lerombolja.

Korábban már részleteztem a plus size testalkatok sokszínűségét, ebből érdemes kiindulni, mielőtt nyári ruhatárad frissítéséhez kezdenél. Míg a homokóra, nyolcas vagy háromszög alakú kerekded nőknek remekül áll egy rövidnadrágos overall, addig az alma formájúak igazán hódítóak lehetnek egy empire szabású miniruhában. A cél nem a takargatás, sokkal inkább az előnyös kihangsúlyozása mindenkinek a saját ízlése szerint.

Vállakat szabadon

Kisruhák, pólók és blúzok sokasága vár rád vékony pánttal (vagy anélkül), melyek szabadon hagyják a vállakat. Ez a fazon szinte mindenkinek jól áll, hiszen nem erősíti a vállakat, köszönhetően a karra finoman ráeső anyagrésznek. Akik erősebbek mellben, azoknak a melltartópántjait diszkréten elrejtheti egy-egy vékonyabb pántos verziójú ruha vagy blúz.

Megnézem
Összes kép (1)

Culotte, a bátrabbaknak

A szűk és egyenes, majd a trapéz szabású nadrágok után eljött a culotte ideje. Ez a térd alatt érő, bő szabású nadrág színt visz a ruhatárunkba, ha kellően bevállalósnak érezzük magunkat, ugyanis cseppet sem a klasszikus vonalvezetés jellemzi. Az alacsonyabb hölgyeknek szinte kötelező a magassarkú, és talán a homokóra alkatú nőknek áll a legjobban, hiszen nem torzítja túlzottan testük arányait. Egy szűkebb felsővel, akár rövid crop toppal párosítva igazán ütős szettet kreálhatunk, de csakis kellő önbizalom esetén!

Megnézem
Összes kép (1)

Ingruha, csak lazán

Már tavasszal bekúsztak a plus size tervezők kínálatába a roppant kényelmes, rendszerint pamutból készült ingruhák. A hosszított ingek rendszerint saját anyagukból készült övvel egészülnek ki, melynek segítségével finomíthatunk a sziluettünkön, néminemű derékvonal-hangsúlyozással. A hosszában csíkostól az egyszínűn át mindenki megtalálja a saját stílusához illőt, az alma alakúak egyik kedvenc ruhadarabja ez, mely láttatni engedi a formás lábakat.

Megnézem
Összes kép (1)

Hippi szerelem

Akárcsak a nem plus size kínálatban, úgy a telt nőknek szóló nyári ruhadaraboknál is az egyik legmeghatározóbb nyári divat az úgynevezett bohó vagy hippistílus. A hangsúly a laza esésű, semmiképp sem szűk, hanem lágyan rétegződő ruhákon van, csipke- és etnominták keverékében. Bő vászonnadrág vagy trapézfarmer madeirahímzésű fehér blúzzal, földig érő maxiruha empire szabással (az almák abszolút kedvence a mell alatt szűkített fazon!) és egy-egy feltűnőbb ékszer, s máris kész a fesztiválszett bohó stílusban.

Megnézem
Összes kép (1)

Sortot? Miért ne!

Nyáron meleg van, és ez sem testalkat-függő. Miért ne viselhetne egy kerekded hölgy is rövid sortot? A lényeg épp a rövidségen van és a párosításon. Véleményem szerint a megfelelő hossz nem csupán előnyös, de a nyári combdörzsölődés kivédésére is kiválóan alkalmas. Egy blézerrel és magassarkúval elegánsabbá, míg laza pólóval és sportcipővel hétvégi viseletet varázsolhatunk belőle. Enyhe rakott berakás vagy laza anyagválasztás titka az előnyös fazon, amit leginkább a formás lábú kerekded nők részesítenek előnyben.

A legfontosabb tanács pedig, ahogy az elején is írtam: érezd jól magad. Alapvetően akkor érezzük jól magunkat, ha harmóniát és kiegyensúlyozott összképet látunk a tükörben (ami persze elsősorban belülről fakad), így olyan fazonokat válassz, amiket valóban tudsz viselni. Minden jogod megvan ahhoz, hogy divatosan és csinosan érezd magad, 42-es méret fölött is. Mások véleménye pedig sokkal többet árul el róluk, mint rólad, ezt sose felejtsd el!

Megnézem
Összes kép (1)

 

A szerzőről

A Milánóban élő Szkiba Zsuzsanna – vagyis mindenki Zsuzskája – magát csak pozitívtestkép-aktivistának és önbizalommentornak hívja. 3 éve naponta segít nők ezreinek, hogy – először a lelküket ápolva, majd divattanácsokkal ellátva őket – jobban érezzék magukat a bőrükben. Hitvallása, hogy egy nő szépségét, értékeit s helyét a világban nem a farmernadrágja mérete határozza meg, hiszen egy nő 42-es méret felett is élhet teljes, egészséges és önbizalommal teli életet. Beauty With Plus nevű weboldala és az ehhez tartozó Facebook-közösség tagjai súlytól s kortól függetlenül kíváncsiak tanácsaira, legyen szó a tükörben látható nő megszeretéséről vagy épp a nagyméretű fürdőruhák divatjának újdonságairól. Internetes naplója vidám, pozitív hangvételű, de olykor komoly témákat feszeget, a célja, hogy minden nő visszanyerje önbizalmát, a tükör pedig ne legyen többé ellenség.

Weboldal: www.beautywithplus.com

Facebook: https://www.facebook.com/beautywithplus

 

 

További plus size témájú írások az NLCafén:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top