Öltözködjünk

6 kérdés, amit tegyél fel magadnak, amikor a ruhatáradban selejtezel

Ráférne már egy selejtezés a gardróbodra, de nehezen válsz meg a ruháidtól? Ez a 6 lépés segíteni fog, hogy eldöntsd, mi az, ami kell még, és minek inthetsz búcsút.

Ha már folyik ki a sok ruha a szekrényből, az inkább nyomasztó, mint szívderítő. A túl sok, felesleges darab közül választani is nehezebb. Ezért nem kérdés, hogy néha bizony rá kell vegyük magunkat a ruhatárunk kiselejtezésére, még akkor is, ha a nehezen válunk meg a ruháinktól. Ha fejtörést okoz, hogy mit dobj ki, és mit tarts meg, tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket, és máris könnyebb lesz a döntés!

1. Szolgál téged?

Értsd: jól érzed magad az adott ruhában? Megdicsérnek, ha viseled? Vagy ha felveszed, mindig megbánod, mert kényelmetlenül érzed magad benne? 

2. Kombinálható legalább 3 másik darabbal a szekrényedből?

Egy jó ruhatár olyan, mint egy szimfónia: minden harmóniában van egymással. Ha egy darab kilóg, szabadulj meg tőle.

6 kérdés, amit tegyél fel magadnak, amikor a ruhatáradban selejtezel

3. Felveszed még valaha?

Ha nem tudsz konkrét alkalmat mondani, amire felvennéd az adott ruhát, csak úgy gondolsz rá, hogy “biztos jó lesz még egyszer”, akkor ints neki búcsút!

4. Ez a legjobb létező verziója?

Ha a szabása nem tökéletes, az anyaga látott már jobb napokat, itt az ideje, hogy megválj tőle.

5. Fűznek hozzá érzelmi szálak?

Természetesen felülírhat bármit, ha a kardigánt még a nagymamád kötötte, vagy ha egy sálat a szerelmedtől kaptál. De ne hazudj magadnak, ilyen darabokból tuti, hogy csak néhány akad!

6. Hogy éreznéd magad, ha holnap összefutnál benne az exeddel?

A kinyúlt mackónadrágot, amire azt mondtad jó lesz benne lemenni a boltba“, csak akkor tartsd meg, ha nem éreznéd kínosan magad benne, ha netán összefutsz az exeddel.

 

Forrás: RealSimple

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top