Öltözködjünk

Foci-vb 2018: Nigéria máris megnyerte a világbajnokság divatversenyét

Bár a foci-vb-n nem olyan erős a ruhaverseny, mint például az olimpián, számos csapat kimondottan dizájnos öltözékkekkel készült a sporteseményre.

Alighogy megérkeztek az oroszországi foci-vb-re, kapásból meg is nyerték a sportesemény divatversenyét a nigériai válogatott focistái hófehér, pálmaleves formaruháikkal:

Mikel Obi (@mikel_john_obi) által megosztott bejegyzés,

A nigériai játékosok a pályán is kimondottan látványos öltözékben jelennek meg, bár a minta és a szín kombinációja kissé talán retinaszaggató:

Nigeria Super Eagles (@ng_supereagles) által megosztott bejegyzés,

Az idei vb-re készült mezek többségét a retró stílus határozza meg. Számos csapat olyan öltözékben lép majd pályára, melyek évtizedekkel ezelőtti mezeiket idézik.

 

Belgium például az 1984-es Európa-bajnokságon viselt mezekhez nyúlt vissza.

A németek az 1990-es olaszországi labdarúgó világbajnokság előtt tisztelegnek mezeikkel, ahol az NSZK  a döntőben 1–0-ra verte Argentínát.

A kolumbiai mez szintén az olaszországi vb-t idézi.

A spanyol csapat mezének tervezői az 1994-es világbajnokságon viselt mezekből merítettek ihletet.

Az orosz focisták öltözéke az 1988-as olimpiai győzelmük idején viselt szettjükre hajaz.

Az argentin mez az 1993-as Copa Americán viselt, kék-fehér csíkos pólókra emlékeztet.

England (@england) által megosztott bejegyzés,

Az angol labdarúgó-válogatott 1966-ban nyerte meg a világbajnokságot. Nagyon hasonló, piros-fehér öltözékben játszottak, mint az idei vb-n induló csapatuk.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top