Öltözködjünk

Hatalmas lehetőséget kapott hat magyar divatmárka

New Yorkban mutatkozhat be hat magyar divatmárka nemsokára. A legjobbak egyéves mentorprogramban vehetnek majd részt.

Grandpa, INQ, Jurekka, Kata Szegedi, Rienne Creations, Tomcsányi – ezek azok a magyar divatmárkák, melyek kollekciói hamarosan nemzetközi szakemberekből álló zsűri előtt mutatkoznak be New Yorkban. A designereket a Société Fashion Accelerator Program keretében választották ki szlovák, lengyel és cseh tervezőkkel együtt. Közülük végül 6 márka képviselőinek lesz lehetősége részt venni az egyéves mentorprogramban.

Hatalmas lehetőséget kapott hat magyar divatmárka

INQ, Tomcsányi és Kata Szegedi kreációi

A Société Fashion Accelerator Program egy hazai kezdeményezés keretében jött létre, melynek célja, hogy kreatív, szakmai környezetet biztosítva támogassa a közép-európai divat legígéretesebb tehetségeit: üzleti tanácsadást, networking és médiamegjelenési lehetőségeket kínál a kiválasztott designereknek. “Divatprogramunk legfontosabb célja, hogy olyan üzleti ismereteket adjunk át, amelyek nélkülözhetetlenek az érvényesüléshez és a tervezők jövőbeli céljainak eléréséhez a nemzetközi piacon” – mondta Martyna Panczak, a Société Fashion vezetője.

A jelentkezők közül első körben 12 tehetséges tervező jutott tovább, akik a közép-európai divatszakmát képviselik majd New Yorkban. A divatszerkesztőkből, fotósokból és a szakma elismert képviselőiből álló zsűri június 8-án választja ki azt a hat designert, akik részt vehetnek az ősztől induló mentorprogramban. Az eredményhirdetés különleges esemény keretében történik majd a New York-i Bulletin Sohóban, amely a Société Pop Up Store-nak is otthont ad a rákövetkező két hétben. Emellett az egyik designer különdíjban is részesülhet az ORDRE online showroom jóvoltából: a tervező kollekcióinak nemzetközi népszerűsítéséhez kap szakmai segítséget.

A New York-i szakmai zsűri tagjai:

Eddie Mullon – A Fashion GPS alapító vezérigazgatója és a Launchmetrics elnöke
Frederic Pinet – Divatfotós
Stephanie Kirtley – Az ORDRE US divatigazgatója
Lisa Smilor – A CFDA alelnöke
Mark Tevis – A Daily Front Row újságírója
Martyna Panczak – A Société Fashion vezetője

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top