Őrangyal cikkek

Győzd le a szorongást az utazás alatt!

A balesetek is könnyebben bekövetkeznek, ha folyamatosan szorongsz a nyári utazás miatt. Jöjjön 5 hasznos tipp azoknak, akik félnek, hogy a szorongásuk tönkreteheti a közelgő nyaralásukat!

Ha nap mint nap a szorongás nyomasztó tüneteivel kell szembenézned, joggal merül fel benned félelem, hogy nem fognak-e felerősödni ezek a tünetek a stresszel járó utazás és a megváltozott körülményeket hozó nyaralás alatt. Ha azonban szembenézel a szorongással, és tudatosan állsz hozzá, könnyedén le is győzheted! Most ebben segítünk.

1. Készülj fel lélekben

Ha előre felkészülsz, hogy szorongásos tünetek vagy pánikrohamok üthetik fel a fejüket rajtad, nem fognak annyira sokkolni.

2. Legyen melletted valaki

Ha egyedül utazol, nem árt a közeledben lévőket előre figyelmeztetni, hogy hajlamos vagy a pánikra. Te is biztonságosabban érzed majd magad azáltal, hogy van, aki figyel rád.

3. Tereld el a figyelmed

Készíts be még otthon egy nyugtató lejátszási listát, vagy vidd magaddal a kedvenc könyved. Ha érzed, hogy rád tör a szorongás, kapd elő ezeket!

4. Ne küzdj ellene

Semmire nem mész azzal, ha dacosan harcolsz a szorongás ellen. Inkább higgadtan fogadd el, figyeld meg, és engedd el. 

5. Konzultálj az orvosoddal

Utazás előtt nem árt megbeszélned az orvosoddal a tüneteidet, aki valószínűleg felír majd egy gyógyszert, amivel gyorsan túllendülhetsz a szorongás krízispontjain!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top