Otthon

Kamattal jutalmazzák a vízzel takarékoskodókat

Egy brazil cég jutalmazza azokat a fogyasztókat, akik vállalják, hogy spórolnak a vízzel. Alacsonyabb vízszámla, és némi pluszmotiváció.
Megéri takarékoskodni a vízzelA projektbe jelentkezőknek egy bankszámlához hasonló elven működő számlát nyitnak, ahol a víztakarékosság kamatozik. Mérik az ügyfelek vízfogyasztását: a megspórolt köbméterekért pontok járnak, bizonyos mennyiségű pont után pedig csillagok.

Az összegyűjtött pontokat aztán a fogyasztók az akcióban részt vevő internetes elektronikai és lakberendezési áruházakban válthatják be különféle kedvezményekre vagy konkrét árucikkekre. Így lényegében duplán jól járnak.

A magunk részéről örömmel vennénk, ha hazánkban is indulna hasonló projekt. Ha ez megtörténne, ti jelentkeznétek? Szerintetek szükség egyáltalán van ilyesfajta ösztönzésre, vagy a magas vízdíj éppen elég motiváció, hogy takarékoskodjatok a vízzel?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top