Otthon

Életveszélyes karácsonyfadíszekre vadásznak

Kigyulladó karácsonyfa vagy lakástűz is lehet az eredménye, ha valaki veszélyes, nem bevizsgált égősorral díszít. A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság ezért a héten elkezdte a termékek fokozott ellenőrzését.

Életveszélyes karácsonyfadíszekre vadásznak A közlemény szerint a hatóság laboratóriumban vizsgálja többek között a karácsonyi fényfüzérek biztonságosságát, és üzletekben, valamint piacokon is végez ellenőrzéseket a veszélyes termékek kiszűrésére.

A közlemény szerint az óvatosság nem árt: a budapesti felügyelőség már október végén, a Kőbányai út 25. szám alatti piacon tartott ellenőrzés során négyféle fényfüzérből vett mintát, és három típusból 381 darab áramütés-, illetve tűzveszélyes fényfüzért foglalt le.

A november 14. és december 23. közötti ellenőrzések során a felügyelőségek munkatársai több területen és termékkörben tartanak fokozott ellenőrzést.

Vizsgálják, hogy a termékeken helyesen van-e feltüntetve az ár, valamint azt is ellenőrzik, hogy az akciós ajánlatok valóban „akciósak-e”, kivonják a forgalomból a veszélyes termékeket, és nézik a vásárlói tájékoztatók használhatóságát is.

Az ellenőrzések elsősorban a széles fogyasztói tömegeket vonzó nagy áruházláncok üzleteire, hiper- és szupermarketekre és a bevásárlóközpontokra koncentrálnak, de a felügyelők jelen lesznek a kistelepüléseken, a vásárokon és a piacokon is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top