Nem véletlenül szokták füzérbe fonni a vöröshagymát, úgy áll el ugyanis a legjobban, ha szellős, száraz helyen raktározzuk el télire. Ha mi ömlesztve vettünk egy nagyobb adag hagymafejet, akkor is tárolhatjuk hasonlóan, nem kell hozzá más, mint egy használt nejlonharisnya. Mondjuk az, ami elkezdett futni a lábujjánál, így hordani már úgysem tudnánk.
Harisnyába csomózva
Csak csúsztassuk a hagymákat egyenként a harisnya szárába, és mindegyik felett kössünk egy csomót. A harisnyás hagymáinkat ezután lógassuk fel egy hűvösebb, sötét helyiségben, ahol 2–12 fok van. Ha jó minőségűt tudtunk szerezni, akkor akár húsvétig eláll. Arra figyeljünk még, hogy amit elteszünk, annak a nyaka zárt legyen, mert ott szoktak belekúszni a betegségek.
Ha van helyed a tárolásra, akkor krumpliból is érdemes lehet raktározni, mivel az Országos Burgonya Szövetség és Terméktanács azt állítja, hogy karácsonyra 200 forint lesz kilója.