Otthon

Csináld magad: edényalátét a kertből

Sokszor hajlamosak vagyunk mindenféle apróságot összevásárolni, utána meg nem férünk el a kacatoktól. Ehelyett inkább nézzünk körül magunk körül, és találjunk új funkciót a haszontalan tárgyaknak. Így született ez az edényalátét is abból a sok botból, amit kisgyerekes szerzőnk fia hazahordott.

Ezt a bejegyzést főleg a fiús anyuka társaim fogják nagyra értékelni. A fiúkban genetikusan kódolva van, hogy összegyűjtsenek minden létező botot, amivel napközben összetalálkoznak. Nálunk, mióta a kisfiam jár, és gyűjt, elképesztő méreteket ölt az összegyűjtögetett faágmennyiség.

A mostani alátét elkészítése először nyáron jutott az eszembe, akkor épp tutaj készült a faágakból, de most amolyan félkész tutaj vonalon maradtam: edényalátét született a botokból. A botokat természetesen elkértem, megkaptam, nem nyúltam le őket a fiamtól.

Csináld magad: edényalátét a kertből

Amire szükséged lesz:

  • jó pár nagyjából egyforma vastag faág
  • gyorskötöző
  • nyesőolló
  • rafia
  • ragasztópisztoly

Az alátét villámgyorsan elkészült, neki fogok állni akár több méretben is elkészíteni, hiszen faág kellő mennyiségben és minőségben áll a rendelkezésemre, és a vaslábast is nyekkenés nélkül kibírta a prototípus.

Megnézem
Összes kép (1)
Ha tetszett, nézz körül a Masni Dekoráció blogon, ahol további kreatív ötleteket találhatsz, például arra, hogyan készíts a madaraknak téli csemegét, vagy almatartót ruhafogasból
és a karácsonyi dekorációhoz, ajándékozáshoz is gyűjthetsz inspirációt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top