Otthon

Eladó a magyar Drakula háza – fotók!

Árulják Lugosi Béla hollywoodi házát. A luxusingatlan nappalija bálterem méretű.

Négymillió 197 ezer dollárért (átszámítva 942 millió forint) árulják a Drakula gróf megszemélyesítésével világhírűvé vált Lugosi Béla Hollywood Hills-i házát.

Az 1924-ben épült, vörös téglás, Castle La Paloma nevű épület 1937 és 1941 között állt a Blaskó Béla Ferenc Dezső néven anyakönyvezett, a bánsági Lugoson született színész tulajdonában. Az 1115 négyzetméteres lakóterületű, gerendás mennyezetű, mahagóniajtós, palatetős ingatlan 2011-ben 2 millió 250 ezer, tavaly nyáron pedig 2,6 millió dollárért cserélt gazdát.

Forrás: worldpropertychannel.com
Forrás: worldpropertychannel.com

Lugosi volt otthonában 5 hálószoba és ugyanennyi fürdőszoba, valamint egy bálterem méretű nappali, egy étkező, egy könyvtár és egy cselédszárny is van. Egy nagy, feszített víztükrű medence és egy fürdő is tartozik hozzá.

A színész 1941-ben másik házba költözött, abban 1952-ig élt. Az az épület volt a kedvenc otthona, de – a most eladásra kínálttal ellentétben – nem maradt fenn.

Lugosi Béla 1956 augusztusában, elszegényedve hunyt el.

Forrás: worldpropertychannel.com
Forrás: worldpropertychannel.com

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top