Otthon

Elárasztják Londont a felhőkarcolók

Több mint 230 felhőkarcoló épül Londonban a következő pár évben. A brit főváros lakosságának növekedése és a londoni ingatlanok felé forduló beruházók állnak az égimeszelő épületek számának emelkedése mögött.

Jelenleg összesen 236 húszemeletes vagy annál magasabb toronyház építési előkészületei, illetve munkálatai folynak szerte Londonban. Ezek 80 százalékukban lakások lesznek, a többi irodaháznak, szállodának vagy vegyes, illetve egyéb célra épül. A felhőkarcolók majdnem feléhez már kiadták a szükséges engedélyeket, és mintegy egyötödüket már el is kezdték építeni.

A nemzetközi befektetők egyrészt biztonságos helyet keresnek a pénzüknek, másrészt London lakáshiánnyal küzd, és a helyi, illetve a nagy-londoni hatóságok égnek a vágytól, hogy beszedjék az építkezésekkel összefüggő adókat.

A londoniak összességében véve pozitívan viszonyulnak a brit fővárosban felbukkanó felhőkarcolókhoz. A megkérdezettek 40 százaléka vélte úgy, hogy jelenleg nincs túl sok magas épület Londonban, és 46 százalékuk értett egyet abban, hogy a felhőkarcolók szebbé teszik a brit fővárost.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top