Otthon

Nőknek nyílt autószerelő műhely

Olajcsere és manikűr, egy helyen.

“Ha nő vagy, az olyan, mintha a homlokodra lenne tetoválva, hogy balek” – fogalmazta meg a Párizs külvárosában működő Only Girls autószerelő műhely egyik elégedett ügyfele, mi a problémája a hagyományos autószerelőkkel.

A múlt hónapban nyílt Only Girls épp ez ellen szeretne tenni: hozzájuk minden nő bátran beviheti az autóját, nem verik át a tájékozatlanságát kihasználva, és nem nézik ostobának azért, ha adott esetben fogalma sincs az autóval kapcsolatos műszaki dolgokról. Elfogadják, ha mindez egyáltalán nem is érdekli, de szívesen válaszolnak a kérdésekre, sőt gyorstalpalókat is tartanak, ahol az arra affinitást érzők elsajátíthatnak néhány alapvető műszaki ismeretet, egyszerűbb javítást. A műhelyben maguk az autószerelők is egytől egyig nők, nincs tehát feszengés, nincsenek “rossz kérdések”.

Nem csak nők járnak a női autószerelő műhelybe

 

Mindemellett egy mini szépségszalon is üzemel a műhelyben, ahol masszázzsal és manikűrrel üthetik el az időt az autójukra várakozók, de gondoltak azokra az anyukákra is, akiknek nincs kire bízniuk a gyereket: számukra gyereksarkot alakítottak ki. A műhelyből egyébként a férfiak sincsenek kitiltva: az ügyfelek nagyjából egyharmada férfi.

Bár a kezdeményezés jócskán kapott kritikákat a feministáktól, szerintünk nemcsak hogy nem rossz ötlet, de kimondottan jó. Az hogy a nőket vagy legalábbis a nők egy részét az autószerelőnél – tisztelet a kivételnek – baleknak nézik, ha tetszik, ha nem, egy valós probléma, amire ez a műhely valós megoldást jelent. Örülnénk, ha Magyarországon is nyílna ilyen.

Forrás: The Telegraph

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top