Otthon

Mindenhol lesz fűtés a karácsonyi időszakban

Nem marad senki gázszolgáltatás nélkül a karácsonyi ünnepek alatt, miután az országos gázszolgáltató önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt.

Legalább azon nem kell aggódniuk a nehéz helyzetben lévő családoknak, hogy karácsonykor kikapcsolják a gázt a lakásban. A Főgáz és az év végén beolvadó ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató december 17. és jövő január 9. között kikapcsolási moratóriumot vállalt a lakossági ügyfelek felé is. Így nemcsak a közintézmények, hanem a védett lakossági fogyasztók és a hatvan napnál régebbi lejárt tartozással bíró lakossági ügyfelek sem maradnak gáz nélkül az ünnepek alatt.

Egy 2011-es törvénymódosítás miatt a szolgáltatók nem kapcsolhatják le az energiahálózatról a közintézményeket október 15. és április 15. között, a lakossági ügyfelek pedig csak az ünnepnapokon élvezhetik a törvényben előírt kikapcsolási moratóriumot.

Magyarországon a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatását a Főgáz társaságai biztosítják október 1-je óta.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top