Otthon

A kötögetés váltja meg 2017-ben a világot?

A csendben kötögető nagymamákban és a lótuszülésben meditáló jógikban több a közös, mint gondolnád!

Sokak szerint 2016 kimerítő év volt, ami után nem győzünk levegő után kapkodni. 2017-től épp ezért többet várunk – vagy legalább annyit, hogy ne kelljen minden pillanatban a jövőn aggódni. Mi mással érhetnénk el ezt jobban, mint a mindfulness technika gyakorlásával?

A kötögetés váltja meg 2017-ben a világot?

És hogy hogy jön ide a kötögetés? Ha hallottál már a mindfulness, azaz a jelen pillanat tudatos megélésének módszeréről, valószínűleg a jóga, a légzéstechnikák és a meditáció jutnak először eszedbe. Vegyük most a légzést példaként: ha leülünk, és pár percig csak a légzésünket figyeljük, megszabadulhatunk a gondolatok áramlásától, és jelen lehetünk az adott percben. A kötögetéssel ugyanezt érhetjük el, sőt még többet is.

A kötögetés váltja meg 2017-ben a világot?

A kötés ugyanis annyi pluszt ad az ismert mindfulness technikákhoz, hogy általa létre is hozunk egy kézzelfogható dolgot. Miért számít ez? Sokan a légzéstecnikát vagy a meditációt túl elvontnak tartják, ezért könnyen érezhetik haszontalannak a csendben töltött perceket. A kötögetést gyakorolva viszont azonnali visszacsatolást kapunk, hogy az időnk hasznosan telik, és a munkánk eredménye egy gyönyörű vagy legalábbis praktikus dolog. A kötés fiziológiás hatásai mindeközben megegyeznek a meditációéival: lassul a szívritmus, alacsonyabb lesz a vérnyomás, javulnak a koncentrációs képességek. 

Szóval, ha idén kevesebbet szeretnél aggódni a jövőn és több időt tölteni a jelen pillanatban, kötőtűkre fel!

Apartment Therapy

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top