Otthon

3 dolog, amit a Marie Kondo takarítási módszerről tudnod kell

A KonMari módszerként elhíresült takarítási eljárás világszerte népszerű a háztartást vezetők körében. Most még többet tudhatsz meg róla egy olyan forrástól, aki kipróbálta a mitikus rendrakási módszert!

 Lehet, hogy hallottál már a hihetetlenül népszerű KonMari, azaz Marie Kondo takarítási módszerről. Most épp ezért egy új megközelítésből vesszük górcső alá a már-már legendás technikát: hogyan érzik magukat azok, akik túlestek rajta?

Olvass többet a KonMari módszerről az NLCafén:

4 dolog, amit a Marie Kondo takarítási módszerről tudnod kell

1. Nem várt szabadságot ad

Felszabadító érzés megszabadulni a felesleges cuccoktól – ebben mind egyetértenek, akik kipróbálták a KonMari módszert.

2. Magabiztosabbá tesz

Akik átestek a KonMari fázisán, arról számoltak be, hogy azóta jobban bíznak a saját ízlésükben a dekorációt és a berendezést illetően. Ha könnyebben átlátjuk a teret, valóban jobb döntéseket hozhatunk.

3. Vidámabbá és derűsebbé tesz

Furcsa paradoxon, hogy előbb-utóbb azok a tárgyak húznak le, amelyekre egykor úgy vágytunk. Ha azonban rendet teszünk, nem csak a lakásban, a lelkünkben is, csak azok maradnak körülöttünk, amik őszinte, sallangmentes örömöt keltenek.

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top