Otthon

Mobil gát a Rómain: csak taktika Tarlós népszavazási kezdeményezése?

Lehet, hogy csak taktikai lépés Tarlós István népszavazási kezdeményezése a római-parti mobil gátról, ugyanis míg várják a Nemzeti Választási Iroda döntését, nem állítják le a munkát a Duna partján.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, Tarlós István hétfőn bejelentette, hogy népszavazást szeretne a Római-partra tervezett mobil gát miatt, ugyanis szerinte már rég nem szakmai kérdésekről szól a vita a mobil gát ügyében. Tarlós bejelentése akár biztató is lehetne a gát ellenzőinek, de semmi sem garantálja, hogy a kérdés eljut a népszavazásig.

Ugyanis ha egy témában már valaki beadott egy népszavazási kérelmet, ugyanabban a témában új kérdést az előző elbírálásáig nem tárgyal a Nemzeti Választási Iroda (NVI).  A Római-partra tervezett mobil gát ügyében már van az NVI előtt egy népszavazási kezdeményezés, amelyet augusztus 3-án nyújtott be két ellenzéki párt, és várhatóan két-három héten belül bírálják el.

Tarlós István népszavazási kezdeményezésének támogatásáról szeptember végi ülésén határoz majd a fővárosi közgyűlés.

Amíg ezek az ügyek nem zárulnak le, addig viszont folyamatosan dolgoznak majd a Római-partra tervezett mobil gát előkészítési munkáin – tudta meg a HVG.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top