Otthon

Légpuskával lövik ki a galambokat egy győri lakótelepen

Sérült vagy elpusztult galambok hevernek egy győri lakótelep utcáin. Valaki vagy valakik légpuskával lövik ki a madarakat.

Az RTL Klubnak nyilatkozó egyik helyi lakos, Szabó Tímea arról számol be, hogy már hónapok óta hetente többször talál a boltjuk előtt galambtetemeket vagy sérült madarakat. Valaki vagy valakik ugyanis légpuskával próbálják irtani az állatot, erről tanúskodnak a megtalált galambokon a lövésnyomok. 

Szabó Tímea szerint valamelyik panellakásból adják le a lövéseket, ami azonban nagyon veszélyes, ugyanis egy buszmegálló és egy bababolt is van a közelben. Uthy Ilona állatvédő hozzáteszi, hogy a galambirtás kimeríti az állatkínzás gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen megtette a büntetőfeljelentést. 

A parlagi galambok nem védett állatok, sok városban elszaporodtak, gyérítésük azonban csak szigorú szabályok szerint történhet meg, és ebbe a panelből légpuskával lövöldözés értelemszerűen nem fér bele.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top