nlc.hu
Otthon

Rózsaszínű galambot látott

Azt hitte, hallucinál: rózsaszínű galambot látott a kertben

Az angol nő szerint ez nem egy rózsaszín festékbe mártott galamb, hanem egy különleges faj.
Felszálló galambok csapata egy téglafal mellett

Kelly Lunney azt hitte, rosszul lát, amikor múlt hét csütörtökön édesanyjánál volt az angliai Nelsonban, és egy rózsaszín galambot vett észre a kertben. A 37 éves nőt annyira megdöbbentette a dolog, hogy biztos volt benne, hogy csak hallucinál.

Kellett egy kis idő, mire ráeszmélt, hogy nem a szeme tréfálta meg, így aztán készített is néhány fotót a telefonjával a rózsaszínű madárról.

Bár a szkeptikusok szerint a madár egy közönséges galamb, amelyet rózsaszínűre festettek, Kelly némi kutatómunka után arra jutott, hogy valójában egy rózsás galambról (Nesoenas mayeri) van szó, amely Mauritius szigetén honos.

A különleges galambfajt barackszínű mellükről és hátukról, rozsdaszínű farkukról, sötétrózsaszín csőrükről lehet felismerni, és már csak mintegy 500 egyed maradt belőle a világon.

A nő azóta többször is látta a rózsaszín galambot, és kitart amellett, hogy nem egy festékbe mártott madárról van szó.

Bár a rózsaszín galamb is elég különleges, a mi első számú kedvencünk a budapesti rövidcsőrű galamb, amely úgy néz ki, mintha egy karikatúra lenne, de valóban létezik. 

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Duy Vo)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top