Otthon

Halloween tökfaragás – mutatjuk az idei legmenőbb mintákat

Ha október vége, akkor halloween, és ha halloween, akkor töklámpás. Szerezd be idejében a tökéletesen kerek és formás tököt és faragd olyanra, amilyenre csak szeretnéd. A tökfaragás szuper időtöltés, a halloweeni lámpás pedig hetekig látványos dekoráció lehet az ablakban vagy a bejárati ajtó előtt.

Halloweenre szinte már kötelező valami igazán frappánsan kifaragott tökkel előállni. A szomszédok egymást túllicitálva alkotják meg életük fő művét tökfaragás kategóriában, de az iskolákban is versenyre kelnek az osztályok: a legmenőbb halloween tökök megalkotói jutalomban is részesülnek.

Halloween tökfaragás vidáman?

Ha kiválasztottuk a megfelelő méretű és formájú tököt, válasszuk ki az ehhez illő grafikát is. Halloween tök faragása előtt ugyanis nem árt alaposan megtervezni, hogy milyen irányba szeretnénk elvinni az összképet: lehet ijesztő, vicces, egyszerű, de ha gyakorlottak vagyunk, egészen bonyolult mintákat is belefaraghatunk. Miután „megskalpoltuk” a tököt, és kikapartuk a belsejét, az alját és a tetejét kibélelhetjük alufóliával. Így a meggyújtott mécsessel együtt sem lesz veszélyes a kifaragott halloween tök.

A legújabb halloween tökfaragási trendek

Amellett, hogy a halloween tök kifaragása közben bárki kiélheti szobrászhajlamait, még színes, sötétben világító festéket is használhatunk. Ezzel lesz igazán tökéletes az összkép: zölden világító zombis vagy színes, vidám mexikói mintákat és az ottani halottak napját megidéző motívumokkal.

 

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top